Произведено в затвора

Апаши от Източна Европа се изявяват като дизайнери

Произведено в затвора

Задава се нова мода, но този път тя е по-екстравагантна дори от последното хрумване на виетнамския студент, който сътвори рокля от кондоми.

Естонският сайт Heavy Eco се е заел с необичайна мисия. В него се продават тениски, аксесоари и чанти. Дотук нищо невиждано. Само че артикулите, които се предлагат, са изработени от затворници. Авторски материали, произведени зад решетките.

Идеята носи позитиви както за лишените от свобода, така и за Heavy Eco. Апашите осмислят времето си, но и проявяват творчество, докато сайтът печели от иновативната практика.

Чантите и портфейлите се правят от PVC. Интересното тук е, че материалът се набавя от стари билбордове, пригодени да издържат на различни климатични условия.

Акцентът обаче пада върху фланелките, по-специално върху техните принтове. Те представляват цели татуировки или мотиви от такива, които впечатляват с интересен замисъл. "В руския криминален свят, всеки татус разказва историята на престъпника. Лесно можеш да разбереш как човекът е попаднал в затвора, колко пъти е бил обвиняем и дори дали е пристрастен към хазарта или наркотиците - всичко това го "пише" на татуса."

50% от приходите се даряват на неправителствена организация, занимаваща се с изоставени в социални домове деца. Останалите печалби се разпределят между затворниците и сайта.

32 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay