Страховете на нациите

Най-тревожен е страхът от безработица

Страховете на нациите

Най-големият страх, обладал хората по света, е този да останат безработни. До това заключение достига изследване на BBC, в което участват 11 000 души в 23 държави.

Анкетата е наречена "Светът говори” и цели да разбере какви са най-големите страхове и най-обсъжданите проблеми в ежедневието на хората през последния месец. Резултатите сочат, че безработицата тревожи анкетираните с 6 пъти повече, отколкото през 2009 година, а най-много са загрижените в Испания - цели 54 процента.

След тази тревога се нарежда и проблемът с корупцията. Един от всеки трети пък е обсъждал с близки и приятели страхът от крайна бедност и липса на средства.

Оказва се, че новите резултати от анкетата се различават в отговорите на някои страни от предишните години. Богатите държави като Франция, Япония и САЩ са посочили за най-тревожно състоянието на световната икономика. В страни като Индия, Турция, Перу и Нигерия например, корупцията е основен проблем. Наличието на много престъпления и ненаказано насилие тревожи най-много населението на Латинска Америка.


6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay