Щастливи сме на средна възраст, но ако сме богати

Кой каза, че парите не купуват щастие?

Щастливи сме на средна възраст, но ако сме богати

На средна възраст по правило човек се разкъсва между работата и семейството. На 30 години той става по-податлив на депресии и нерадостни мисли, че все още е млад, но най-хубавото от младостта му вече е в миналото.

 

Дали наистина е така?

 

Не и според учените. Те изненадващо ни увериха, че колкото повече стареем, толкова по-щастливи ставаме, а когато достигнем до пенсия- навлизаме в пика на щастието си.

 

С годините шансовете ни да ставаме по-хармонични и да живеем в мир със себе си се увеличават, но при някои условия: наличие на пари, добро здраве и близки хора.

 

В изследване на Националната академия на науките на САЩ с участието на 352 000 души- американци и британци, се установило, че "на около 45 години хората стават по-весели и оптимистични. Пикът на тези положителни емоции може да достигне до 70-80 години".

 

Паричният въпрос, оказва се, е разковничето на щастието. Колкото по-охолно живеем, толкова по-малко сме склонни към депресия и резигнация.

 

По-рано друго изследване пък откри у богатите т. нар. "хормон на вечния живот"- хормон, произвеждан в надбъбречната жлеза, който "храни" паметта и ни помага да решаваме логически задачи, спасява ни от стреса и отговаря за редица жизнени процеси. Той се произвежда в най-големи количества в детските и юношеските години, а с времето производството му намалява. Но не и при богатите- при тях този процес е значително по-бавен, което обяснява защо мнозина от представените във Forbes по-възрастни богаташи показват забележителна енергия и жизненост, а продължителността на живота им съществено превишава тази на бедните им връстници.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay