"Речта на краля" и "Черният лебед" са печеливши за Фърт и Портман

Натали Портман и Колин Фърт жънат успехи

Британската монархическа сага "Речта на краля" спечели на Колин Фърт наградата за най-добър актьор на 17-ите награди на Гилдията на американските киноактьори. Натали Портман получи приз за най-добра актриса за главната роля във филма "Черният лебед".

 

С приемането на наградата си Портман благодари на родителите си " които ме научиха да работя упорито и никога да не се предавам". 

 

Фърт от своя страна благодари на много присъстващи в залата като не пропусна да се пошегува: "Искам да благодаря на охраната, че ме пусна да влезна в сградата". 

 

Освен тях, награди у дома отнесоха и Мелиса Лио и Кришчън Бейл за поддържаща женска и съответно мъжка роля за филма "Боецът".

 

Най-добър актьорски състав в телевизионния раздел се оказаха участниците в гангстерския сериал на режисьора Мартин Скорсезе - " Престъпна Империя".

 

Стив Бушеми грабна наградата за най-добър актьор в драматичен сериал за играта си в "Престъпна Империя".

 

Наградата за най-добра женска роля в същата категория, отиде при Джулиана Маргулиас за сериала "Добрата съпруга".

 

Приз за най-добър актьор в комедиен телевизионен сериал получи Алек Болдуин за "30 Рок", а за най-добра актриса - Бети Уайт за "Горещо в Кливланд".

 

Наградата за цялостно творчество бе присъдена на 94-годишния Ърнест Боргнайн.

 

Церемонията се състоя в изложбения център "Шрайн експозишън" в Лос Анджелис. Оценката на гилдията, която обхваща около 120 000 души, се счита за надеждна прогноза за това как ще се развият събитията на наградите "Оскар".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay