"Рио" отново на първо място в бокс офиса у нас

Папагалите от "Рио" превзеха сърцата на зрителите

Анимационният "Рио" удържа първата позиция в родния бокс офис и за втора поредна седмица е номер едно. През изминалия уикенд филмът е гледан от 14 793 човека, които са му донесли приходи от 158 148 лв. Така общите постъпления на филма възлизат на 451 350 лв. У нас триизмерната анимация е озвучена от Малин Кръстев, Румънеца и Енчев, Ася Рачева, Христо Димитров и др.

 

На второ място за втора поредна седмица е родният "LOVE.NET", който се справя изключително добре в бокс офис класацията на страната. Зрителският интерес към българския филм почти не се е променил и през почивните дни заглавието е събрало 105 206 лв. Така за три седмици прожекции дебютът на Илиян Джевелеков вече има приходи от 799 567 лв. Трети е "Високо напрежение" с участието на Брадли Купър. Филмът, режисиран от Нийл Бъргър, е събрал през уикенда 26 762 лв. постъпления, а с тях общата му сума нараства на 300 354 лв.

 

"Първичен код" запазва четвъртата си позиция от миналата седмица с постъпления през почивните дни на стойност 20 955 лв. и обща сума от 74 843 лв. Пети се нарежда трилърът "Ритуалът" с Антъни Хопкинс. Въпреки присъствието на сър Хопкинс, филмът не се радва на особено голям зрителски интерес и дори пада с две места спрямо миналата седмица, а това се дължи основно на жанра му. След този уикенд "Ритуалът" е с постъпления от 18 014 лв., а общите му приходи от две седмици прожекции се равняват на 89 067 лв.

 

Романтичната комедия "Жена назаем" стои стабилно на шестата позиция, където впрочем се намираше и миналата седмица. След отминалите почивни дни филмът с Дженифър Анистън и Адам Сандлър е събрал 16 241 лв. от 1 964 човека, а общите му приходи вече възлизат на 159 243 лв. Седми се нарежда премиерният "Писък 4", който в първия си уикенд у нас е събрал едва 14 179 лв. Интересно е да видим как заглавието ще се представи в следващите седмици и дали ще успее да се задържи повече време в топ 10 на родния бокс офис.

 

С една позиция по-надолу спрямо миналата седмица (тогава бе на седмо място) откриваме анимацията "Ранго". След шест седмици прожекции у нас филмът за хамелеона (озвучен от Джони Деп) е събрал общо 272 200 лв., като 7 927 лв. са от отминалите почивни дни. След него, на предпоследно място откриваме и втората премиера за тази седмица - "Адел и проклятието на пирамидите". Люк Бесон е режисьор и сценарист на приключенския филм, а в ролите зрителите могат да видят Луис Бургоа, Матийо Амалрик, Жил Льолюш и др. За първата си седмица "Адел и проклятието на пирамидите" е събрал едва 7 881 лв. и много трудно ще успее да се задържи сред десетте най-силни заглавия в българския бокс офис. Последен тази седмица се нарежда "Sucker Punch: Измислен свят", който през уикенда е събрал 6 743 лв., а така общите му постъпления нарастват на 99 109 лв.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay