"Тилт" отново начело в родния бокс офис

"Тилт" не слиза от върха

За трета поредна седмица българският филм "Тилт" е на първа позиция в родния бокс офис. Заглавието е събрало 86 301 лв. за третия си уикенд, а общият му приход вече възлиза на 517 565 лв. Впечатляващото в случая е, че тази седмица по българските екрани има цели пет премиерни филма, но нито един от тях не успя да измести дебюта на Виктор Чучков-син.

 

Второто място също остава непроменено спрямо миналата седмица. Там отново откриваме "Аз съм номер 4", който през уикенда е събрал 60 182 лв. Така общите приходи на фантастичния екшън набъбват на 257 453 лв. В топ три се нарежда един от премиерните филми за седмицата - "Без име" с Лиам Нийсън, Даян Крюгер и др. Драматичният трилър е гледан от 5 364 зрители, а постъпленията от първите му дни по българските екрани възлизат на 47 422 лв.

 

Четвъртото място се отрежда на друг нов филм - "Гномео и Жулиета" с приходи от 41 912 лв. от 4 252 зрители. Анимационният филм е нетипичен прочит на Шекспировата трагедия "Ромео и Жулиета", където главните герои са градински гноми. Те са озвучени от Джеймс Макавой и Емили Блънт. На пета позиция в българския бокс офис тази седмица откриваме друга анимация - "Мечето Йоги". Филмът е събрал 38 154 лв. през изминалия уикенд и така общите му постъпления достигат 207 878 лв.

 

"Агент XXL: Еволюция" застава на шесто място в премиерния си уикенд, което никак не е добър показател за откровено комерсиален филм. В главната роля отново е комикът Мартин Лорънс, но неговата известност е докарала едва 36 440 лв. за изминалия уикенд. Има вероятност още през следващата седмица комедията безславно да изчезне от родния топ 10, което няма да ни учуди.

 

Искрено ни изненадва обаче седмото място на премиерния "Речта на краля". В първия си уикенд той е бил гледан само от 2 594 зрители, които са му донесли приходи от 22 169 лв. След наградите "Оскар", които филмът на Том Хупър спечели на официалната церемония в неделя, най-вероятно интересът на зрителите ще се увеличи. И въпреки това седмата позиция за "Речта на краля" си остава озадачаваща.

 

Не по-малко фрапиращо е и осмото място за последната премиера тази седмица - "Непреклонните" на братя Коен. Този филм бе един от основните претенденти за "Оскар", макар и в крайна сметка да остана без нито една статуетка. И все пак, в "Непреклонните" участва Джеф Бриджис, а имената на режисьорите би трябвало да доведат повече хора в киносалоните. Така или иначе, филмът си е докарал едва 17 288 лв. приходи в премиерния си уикенд.

 

На девето място се намира "WINX 3D: Magical Adventure", който миналата седмица бе на по-престижната четвърта позиция. Този уикенд филмът е събрал 15 948 лв., а общите му постъпления възлизат на 200 679 лв. Последен е българският "Стъпки в пясъка", който след пет седмици по родните екрани напуска топ 10 с общ приход от 239 665 лв. и 36 665 зрители.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 16.01.2014|16:31
"Тилт" е страхотен филм, дори бих го нарекла задължителен за всеки българин.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay