10 филма на Грета Геруиг, които да изгледате преди "Барби"

Грета Геруиг очаква с нетърпение най-големия си боксофис хит досега като режисьор и сценарист на "Барби", един странен нов поглед към любимата кукла.

Това е много подходящо за Геруиг, която е изградила успешната си кариера чрез разказване на необичайни, смислени истории, които разглеждат живота, любовта и всички противоречиви аспекти на женствеността.

Днес Геруиг вероятно е най-известна като режисьор и сценарист, с номинации за Оскар, за филми като "Lady Bird" и "Little Women". Това, което може би не знаете обаче, е, че тя всъщност е и актриса! Всъщност тя е участвала в няколко от филмите, които е написала и режисирала.

Вижте някои от акцентите от предишната ѝ работа — гарантираме, че ще станете още по-голям фен, след като ги гледате!

1. "Лейди Бърд"

Това е комедиен драматичен филм от 2017 година, с участието на Сирша Ронан, който донесе на Геруиг две номинации за Оскар за най-добър режисьор и най-добър оригинален сценарий. Действието се развива в началото на 2000-те, филмът проследява една година от живота на Кристин, известна още като "Lady Bird", абитуриентка, която се бори с израстването и се справя със сложни отношения с майка си.

2. "Малки жени"

Геруиг спечели третата си номинация за Оскар (за най-добър адаптиран сценарий) за своята оживена и прочувствена адаптация на любимата литературна класика. Прескачайки напред-назад между днешния ден и няколко години по-рано, филмът проследява живота, любовта и амбициите на четирите сестри Марч в Нова Англия от епохата на Гражданската война: елегантната Мег, Джо, нежната Бет и амбициозната Ейми.

3. "Hannah Takes the Stairs"

Геруиг е съсценарист и участва в този инди филм от 2007 г. Тя играе ролята на Хана, стажантка, работеща в офис за филмова продукция през лятото, която се оказва разкъсвана между трима много различни мъже. По пътя Хана се опитва да разбере какво прави с живота си, и то не само в романтичен аспект.

4. "Greenberg"

В драмата от 2010 г. Геруиг играе ролята на Флорънс, личен асистент на привилегированото семейство Грийнберг. Тя развива сложна връзка с брата на шефа си Роджър (изигран от Бен Стилър). Режисиран от Ноа Баумбах, този филм бележи първото от няколкото сътрудничества между  Геруиг и Баумбах, които също започнаха романтична връзка през 2011 г.

5. "Просто секс"

Геруиг има поддържаща роля в тази романтична комедия от 2011 г. Тя играе д-р Патрис, приятел и колега на Ема (в ролята Натали Портман). Когато Ема се среща отново със стар приятел, Адам, за споразумение "без никакви условия", опитите им да държат чувствата извън уравнението се провалят доста бързо, внасяйки хаос в живота им.

6. "Франсис Ха"

Геруиг играе и е съсценарист в тази драма от 2012 г., режисирана отново от Баумбах. Тя играе Франсис, танцьорка в Ню Йорк, която се бори да свързва двата края и да преследва мечтите си. Когато най-добрата ѝ приятелка и съквартирантка ѝ казва, че се мести в Трайбека — без Франсис — тя се пуска по течението, борейки се с няколко лоши новини с надеждата, че най-накрая ще има своя момент.

7. "Damsels in Distress"

В този колежански филм от 2011 г. Геруиг играе Лили, студентка, която се сприятелява с група момичета, които управляват център за предотвратяване на самоубийства в кампуса. Групата има някои неортодоксални методи, чрез които се опитва да повдигне духа на своите състуденти. Участват още Адам Броуди, Обри Плаза, Алиа Шокат и др.

8. "Госпожа Америка"

Друго сътрудничество между Геруиг и Баумбах, тази комедия от 2015 г. включва Геруиг като звезда и като съсценарист. Тя играе Брук, млада жена, която се надява да отвори ресторант в чест на покойната си майка. Когато приятелят ѝ я зарязва, тя трябва да прояви творчество, за да намери ресурсите, за да превърне мечтата си в реалност.

9. "Джаки"

Геруиг има поддържаща роля в тази драматизация на живота на Джаки Кенеди след убийството на Джон Кенеди. Тя изиграва версия на Нанси Тъкърман, социалният секретар на Белия дом по време на администрацията на Кенеди, която стои до Джаки и в реалния живот става неин личен секретар до смъртта на Джаки през 1994 г.

10. "Жените на 20 век" 

Тази драма от 2016 г. включва талантлив актьорски състав, включително Геруиг, Анет Бенинг, Ел Фанинг и Били Крудъп. Геруиг играе Аби, млада фотографка по време на лечение на рак. Заедно с хазяйката ѝ, сина на хазяйката ѝ, неговия най-добър приятел и още един наемател, те образуват нещо като странно семейство.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay