Брад Пит вдъхновен от драмата с чилийските миньори

Брад Пит прави филм за чилийските миньори

Брад Пит вдъхновен от драмата с чилийските миньори

Холивудската звезда Брад Пит иска да направи филм за спасяването на чилийските миньори.

 

Американският актьор, който има продуцентска къща, се вдъхновил от драмата с 33-мата затрупани чилийци и съобщи, че иска да продуцира филм, разказващ историята им. Компанията на Пит дори е готова да плати няколко милиона долара за правата над лентата. Проектът на Брад Пит предвижда във филма да се снимат и някои от миньорите, които да играят самите себе си.

 

Продуцентската компания на звездата от „Гепи“ беше създадена през 2002 година от него и тогавашната му съпруга Дженифър Анистън. Въпреки кратката си история, тя вече е произвела няколко касови заглавия, сред които последният хит по световните екрани "Яж, моли се и обичай".

 

В началото на ноември британският таблоид The Daily Star съобщи, че Анджелина Джоли и Мадона водят битка за това кой да режисира историята на чилийските миньори. Актрисата и поп звездата били изпратили своите предложения до големите холивудски студия и очаквали одобрение.

 

Смята се обаче, че много по-големи шансове да се добере до правата на филма има Стивън Спилбърг. Анджелина Джоли досега не е режисирала пълнометражна лента и в момента прави своя дебют в Унгария, където снима филм за войната в Босна. Мадона е малко по-напред от нея в това отношение, защото като режисьор има няколко филма. Нито един от тях обаче не беше приет добре от кинокритиците. Кралицата на попа има и няколко антинагради "Златна малинка" заради ролите си в Холивуд. Според източници в Холивуд създаването на филм за чилийските миньори би помогнало много и на Джоли, и на Мадона да се сдобият с авторитет като режисьори. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay