Студенти от НАТФИЗ представят късометражните си филми

НАТФИЗ за трета поредна година с филм фест

  За трета поредна година НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" организира филмовия фестивал FORUM HONORIS CAUSA, съобщиха от Академията. 

 

Фестивалът ще се проведе от 26 до 28 февруари, като през първия ден прожекциите ще бъдат в учебната кинозала, през втория - в Учебния драматичен театър, а през третия ден филмите ще могат да бъдат гледани отново в кинозалата на Академията. Входът е свободен.

 

Както всяка година, на форума ще бъдат показани най-добрите късометражни филми, заснети през учебната 2009-2010 година. А кои са по-добрите сред най-добрите ще реши специално избрано жури от млади кинотворци, доказали уменията си в професионалните среди.

 

За първи път тази година в допълнителната програма са включени късометражни филми, заснети от студенти на Академията в рамките на международни уъркшопи, както и най-добрите филми от Световната асоциация на кино и телевизионните училища (CILECT).

 

На фестивала ще бъдат поканени утвърдени български кинодейци като Явор Гърдев, Мартичка Божилова, Емил Христов, Камен Балкански, които под формата на дискусия ще споделят своя опит в киното с гостите на форума.

 

Във връзка с Европейската година на доброволчеството в програмата е предвидена и среща със специалисти, които да разкажат защо е полезно да си доброволец.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay