Уди Алън ще снима новия си филм в Рим

Голямата любов на Уди Алън е Европа

Уди Алън ще снима новия си филм в Рим

Уди Алън ще снима следващия си филм в Рим, съобщи сайтът ansa.it. Началото на снимките е планирано за юли, а преди това, в края на март, Алън и неговата джаз формация ще имат участие във "вечния град". 

 

"Аз и семейството ми нямаме търпение да прекараме повече време в този изключителен град", заявил Алън пред местен вестник, без да посочва повече подробности за екипа или сюжета.

 

Снимките в Рим ще са своеобразен завършек на обиколката му из европейските столици. Само един филм от последните седем, "Каквото дойде", не е сниман в Европа. "Мач Пойнт" (2005), "Сензацията" (2006) и "Сънят на Касандра" (2007) са снимани в Лондон, "Вики Кристина Барселона" (2008) е с локации основно в Барселона, а "Ще срещнеш висок тъмнокос непознат" (2010) отново е заснет в Обединеното кралство. В Италия американският режисьор не е снимал от 1996 г. и "Everyone Says I Love You".

 

"Midnight in Paris", в който участва Карла Бруни, ще открие филмовия фестивал в Кан през май, а самото му заглавие говори красноречиво за мястото на снимките.

 

"Обожавам тези сложни и цивилизовани метрополиси и затова смятам, че шансът да работя в тях е наистина фантастичен. Всеки път сякаш се обяснявам в любов на всеки град, на конкретни места в него. След това на екрана прожектирам чувствата си. Надявам се този процес да се случи и с Рим", споделя Уди Алън пред репортер на La Republica.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay