"Краят е близо" или как да оцелеем в света, който сами създаваме

Как да оцелеем в света, който сами създаваме?

"Краят е близо" или как да оцелеем в света, който сами създаваме

След случилото се в Япония миналата седмица, книгата на Хенрик Свенсен "Краят е близо", придобива все по-голяма популярност, заради своята актуалност. Затова е издаден нов тираж от произведението, съобщават от ИК "Персей". Д-р Хенрик Свенсен - изследовател на природните бедствия, бе на посещение в България през ноември 2010 г., непосредствено след издаването на книгата на българския пазар за първи път.

В "Краят е близо" авторът – уважаван учен и изследовател, разказва за историята, опасностите и поуките от природните бедствия. Интригуващо и с много любопитни факти е представена историята на знакови природни бедствия като Лисабонското земетресение (8,4 по Рихтер, съпроводено час по-късно от цунами и взело живота на над 100 хил. души), урагана Катрина (2005), земетресенията в Сан Франциско (1906) и Хаити (2010), промените в климата, довели до суши и наводнения с милиони жертви в колониална Индия, Русия, Китай и днешна Африка, изригването на вулкани като Везувий (Италия), Санта Мария (Гватемала), Паракутин (Мексико) и тези в Исландия, мащабните пожари, наводнения и свлачища...

Това е книга, заредена не със заплахи, а с предупреждения как да оцелеем в един свят, който променяме с присъствието и действията си.

През последните 10 години норвежкият геолог Хенрик Свенсен е винаги на горещите места, където природата демонстрира силата си, за да напомни, че и съвременният човек й е подвластен. Свенсен участва в експедиции, изследващи природни бедствия в Южна Африка, Мали, Аржентина, Шпицберген, Гренландия, Калифорния, Източен Сибир.... Той е доктор по геология и старши научен сътрудник е в университета в Осло.

Книгата му "Краят е близо” е на път да се превърне в международен бестселър и за кратко време бе преведена на различни езици.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay