Литературна вечер, посветена на Стефан Дичев

С книгите на Стефан Дичев

Тази вечер в Софийска градска художествена галерия от 18:00 часа ще можете да присъствате на литературната вечер, посветена на Стефан Дичев. Входът е свободен, а адресът е добре познат – улица "Ген. Гурко 1".

 

Поводът е рожденият ден на писателя, който тази година щеше да навърши 91. Очаква се на събитието да бъде обявено и кръщаването на една от софийските улици на негово име.

 

Стефан Дичев е един от най-изтъкнатите творци на българската историческа проза. Той е директор и един от създателите на поредицата "Световна класика" в издателство "Народна култура", а от 1962 до 1990 г. е основател и главен редактор на много известното младежко списание "Космос".

 

Още с първия си исторически роман "За свободата" той се превръща в един от най-бележитите творци на българската историческа проза.

 

В творбите си Стефан Дичев отразява борбите за национално освобождение в съчетание с похватите на екзотичния разказ и повествованието. "Рали", "Пътят към София", "Младостта на Раковски", "Ескадронът", "Крепости", "Съдбоносната мисия", "Среща на силите" са едни от най-известните му белетристични произведения.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay