Световна премиера на официалното допълнително издание към света на поредицата „Хари Потър“ от Дж. К. Роулинг

„Хари Потър: Магьоснически алманах“ в книжарниците на български език в съзвучие със световната премиера на 10 октомври.

Световна премиера на официалното допълнително издание към света на поредицата „Хари Потър“ от Дж. К. Роулинг

Днес, 10 октомври издателство "Егмонт" публикува на български език първия официален сборник с магьоснически списъци, диаграми, карти и всякакви вълшебни неща от света на момчето, което оживя "Хари Потър: Магьоснически алманах". Великолепно илюстрована, книгата е подходяща както за нови читатели, на които предстои първото пътуване към "Хогуортс", така и за заклети фенове, готови да разбулят нови тайни и любопитни подробности.

"Хари Потър: Магьоснически алманах" е първото и единствено официално допълнително издание към поредицата. Пригответе се за пътеводител из магьосническия свят и колекционерско издание с твърда корица и суперобложка, с книгоразделител-панделка, илюстрирани форзаци и чудесно систематизирано съдържание.

Сборникът носи уникалния творчески почерк на Дж. К. Роулинг, организиран в седем внушителни глави. Читателите ще посетят вълшебни места, ще научат всичко за магьосническата пръчка, ще се срещнат с фантастични животни и необичайни растения, ще търсят скрити тайни, ще разберат нови подробности за вещиците и магьосниците, ще прочетат много за любимите си герои и ще преживеят отново някои от най-вълнуващите моменти. От Разпределителната шапка до заклинанията – всичко е събрано в алманаха.

Това е най-добрата магьосническа колекция, пълна с факти и любопитни подробности за света на магьосниците, красиво каталогизирана и брилянтно проучена. Седем изключителни съвременни художници вдъхват живот на изданието. Това са Питър Гоус, Луис Локхарт, Уейтонг Мей, Оля Муза, Фам Куанг Фук, Леви Пинфолд и Томислав Томич.

Алманахът ще се появи едновременно на 35 езика (към момента), съпътстван от глобалната инициатива Ден на книгите за Хари Потър (12 октомври, четвъртък).

За автора:

Дж. К. Роулинг е авторът на поредицата с нестихваща популярност "Хари Потър", както и на няколко самостоятелни романа и на криминална поредица за възрастни.

След като идеята ѝ идва на закъсняващ влак през 1990 г., тя планира и започва да пише поредицата от седем книги и първата, "Хари Потър и Философският камък", е публикувана във Великобритания през 1997 г. Историята за момчето магьосник завършва след десет години, като през 2007 г. излиза "Хари Потър и Даровете на Смъртта". Следват филмови адаптации, покорили сърцата на милиони.

Книгите за Хари Потър са продадени в над 600 милиона копия по света на 85 езика и са слушани като аудио книги над един милиард часа. Към поредицата Дж. К. Роулинг пише три допълнителни кратки тома за благотворителност: "Куидичът през вековете" и "Фантастични животни и къде да ги намерим" в подкрепа на Comic Relief и Lumos, както и "Приказките на барда Бийдъл" в подкрепа на Lumos. "Фантастични животни и къде да ги намерим" вдъхновява нова поредица от филми с главен герой магизоологът Нют Скамандър. Животът на Хари като възрастен бе продължен на театралната сцена в "Хари Потър и прокълнатото дете", пиеса, написана от Дж.К. Роулинг, сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани, която се играе на няколко места по света.

През 2020 г. Роугинг се завърна към детската литература с приказката "Икабог", печалбите от която дарява на своя благотворителен фонд "Волант", за да подкрепи организации, работещи срещу социалните ефекти на пандемията от COVID-19. Най-новият ѝ детски роман, "Коледният прасчо", бе публикуван през 2021 г.

Дж. К. Роулинг е носител на множество награди и почести за творчеството си, включително Орден на Британската империя и Орден на кавалерите на честта, наградата "Ханс Кристиан Андерсен" и отличието на BBC. Тя подкрепя много каузи чрез своя благотворителен фонд "Волант" и е основател на детската благотворителна организация Lumos.

Дж. К. Роулинг живее в Шотландия със семейството си.

За да научите повече за Дж. К. Роулинг, посетете jkrowlingstories.com.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay