Концентрацията на ретинола е от съществено значение за постигане на добри резултати

Концентрацията на ретинола е от съществено значение за постигане на добри резултати

Наличието на стриктна рутинна за грижа за кожата в перфектен ред е от ключово значение. Използването на висококачествени продукти може да ви помогне да поддържате кожата си в отлично състояние. Имайте предвид, че предотвратяването на несъвършенства е по-лесно, отколкото премахването на вече появили се проблеми. Ако се искате да добавите малко разнообразие към набора си от продукти, то ретинолът е чудесна съставка. Ако обаче не сте запознати с продукта, вероятно имате нужда от насоки откъде да започнете.

Концентрацията на ретинола е от съществено значение за постигане на добри резултати

Ретинолът има репутацията на силен и дразнещ кожата. Дерматолозите го препоръчват с две ръце, но ако не сте внимателни, можете да увредите кожата си посредством изгаряне с ретинол. Това може лесно да се избегне.
Ключът е в правилната концентрация - това не само ще предотврати злополучни щети, но и ще ви помогне да постигнете най-добрите си резултати. Никога не е твърде късно да започнете да използвате ретинол и ние имаме няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с него.

Какво точно представлява ретинолът?

Смята се, че ретинолът е чудотворен продукт за вашата кожа. Той стимулира обмяната на клетките, което от своя страна помага за стягането на кожата и предотвратяването на бръчки. Може да се използва и при текстура, акне и запушени пори.

Добавя се към продукти за локална грижа за кожата, за да стимулира нейното обновяване, да изсветли тена на кожата, да намали акнето и да стимулира производството на колаген. Той също така функционира като антиоксидант, за да помогне за справяне с увреждането на свободните радикали, което води до видими признаци на стареене. Когато прилагате ретинол върху кожата си, трябва да имате предвид какво количество използвате. Различните продукти съдържат различни концентрации. Използването на идеалното количество за вашата кожа ще предотврати увреждане.

Концентрацията на ретинола е от съществено значение за постигане на добри резултати

Как да разберете точно колко?

Ако сте начинаещи в употребата на ретинол, трябва да се възползвате от продукта. Дерматолозите препоръчват 0,25% като идеална отправна точка. Използването на по-високо количество може да причини нежелано увреждане на епидермиса ви. Изгарянията с ретинол са сериозен и болезнен страничен ефект от прекаляването с продукта. По-тъмните тонове на кожата могат да получат хиперпигментация, която отнема месеци, за да се изчисти, когато се използва твърде висока концентрация.

Дерматолозите също препоръчват да избягвате едновременно други ексфолиращи съставки и да пропуснете напълно продукта, ако имате зачервена, суха и лющеща се кожа. Също така е важно да овлажнявате добре преди нанасяне, независимо от типа кожа. Колкото по-ниска е концентрацията, толкова по-добре.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay