Съставки, които да включите в грижата за кожата си през лятото

Съставки, които да включите в грижата за кожата си през лятото
Canva

През лятото, когато кожата е изложена на по-интензивна слънчева светлина и по-високи температури, е важно да се грижим за нея по специален начин. Някои от подходящите съставки за грижа за кожата през лятото включват:

Слънцезащитни филтри

Защитата от вредните UV лъчи е изключително важна през лятото. Изберете продукти за слънцезащита с широк спектър на защита (UVA и UVB) и със съдържание на слънцезащитни филтри като оксибензон, октизон или титанов диоксид.

Хидратация

Високите температури и слънчевото излагане могат да доведат до дехидратация на кожата. Използвайте продукти с хидратиращи съставки като хиалуронова киселина, глицерин или алое вера.

Антиоксиданти

Слънчевата светлина може да причини окислителен стрес в кожата, който е свързан със стареене и увреждане на клетките. Антиоксидантите, като витамин C и витамин E, могат да помогнат за намаляване на вредното въздействие на свободните радикали.

Берилиева вода

Тази съставка е популярна през лятото, тъй като има успокояващи и охлаждащи свойства. Бериевата вода може да бъде използвана за освежаване и хидратация на кожата.

Ексфолиация

През лятото е важно да премахвате мъртвите кожни клетки и да поддържате порите чисти. Избягвайте агресивни ексфолианти и предпочитайте по-нежни варианти като ензимни ексфолианти или глинени маски.

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay