Да се боядисаш сама вкъщи... помисли пак!

Да се боядисаш сама вкъщи... помисли пак!

Събуждаш се сутрин, осмисляйки лудия сън, който си имала и различния начин, по който си изглеждала в него. Хоп, и вече в главата ти се е зародила нова, различна и свежа за личността ти идея – да си купиш боя за коса от близкия магазин и моментално да се превърнеш в блондинка, например. Е, за съжаление не винаги гениалните ни хрумвания са това, което сме си представяли. Но тук идваме ние на помощ, като ти хвърляме спасителния пояс, за да не изплашиш колегите си с новия си катастрофален цвят.

 

Прекалено светла, прекалено тъмна или съвсем различна от желаната коса. За да се измъкнеш от това "цветно бедствие" трябва просто да премахнеш новия цвят. На думи добре, но на действия ще е малко по-трудно.

 

Едното от решенията е веднага да изтичаш при фризьора си, а неговият съвет ще е да наблегнете на специализираните продукти за премахване на цвят. Този тип продукти, обаче, не са предназначени за домашна употреба, затова ако мислиш да използваш този метод си приготви и съответната сума, която да оставиш в салона.

 

Друг спасителен вариант е да се боядисаш отново. В зависимост от цвета, който си избрала и този, който се е получил, може би ще имаш възможността при втория опит да постигнеш желания нюанс.

 

Ако след боядисването косата ти варира в цветовата гама на светлите нюанси, то ще можеш да се спасиш с малко по-тъмен цвят. Ако първоначалният избор, обаче, е бил за цвят близък до черния, то едва ли ще имаш възможност за поправка. Това е така, заради силните пигменти в тъмната боя.

 

Грешки се случват ежедневно, затова ако не си помислила преди това - се учи от тях и се старай да си вземеш поука. Най-добрият съвет е винаги да се допитваш до професионалистите в областта, за да избегнеш бедствията. Запомни, че е важно да използваш и подхранващи продукти за своята грива, защото сама ще й е малко трудно да оцелее и остане здрава.

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay