Какво обича да чете Джони

Актьорът разказа за своите литературни предпочитания

Актьорът Джони Деп е любител на литературата, а по време на премиерата на филма "The Rum Diary” разкри кои са любимите му заглавия в момента.

Пред Speakeasy той разказа, че обича класическите произведения, като сред тях се нареждат както художествената литература, така и поезията.

"Започнах да чета "The Psychopath Test” и мисля, че четивото е много добро. Друга книга, която харесвам е "Одисей" на Джеймс Джойс, както и някои части от "Finnegans Wake". От поезията ми харесват нещата на Дилън Томас ”, споделя Деп.

Ако погледнем назад във времето ще забележим, че страстта на актьора към книгите си личи в кариерата му. Още в ранните години той участва в адаптацията на книгата "Страх и омраза в Лас Вегас" на Хънтър С. Томпсън. Във филма "Мъртвецът" на Джим Джармуш пък актьорът влезе в ролята на британския поет Уилям Блейк.

19 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 18.10.2011|17:04
Джони Деп направи интерсен образа на Джак Спароу в "Карибски пирати". Продуцентите са имали друго предвид, но веднага са оценили идеята на Деп. Абе, човекът си е самороден талант.
1
Не е посочен 18.10.2011|16:48
Ах, Джони! Според мен няма абсолютно никакво значение какво чете, важното е, че във всичките му интервюта личи, че го прави – винаги е остроумен и оригинален. Самият той много често участва във филми по книги или пък влиза в образи, за които преди това чете много, доколкото си спомням една от тези роли е на детектива от „От ада“, в който той преследва легендарния Джак Изкормвача.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay