Приказният свят на Дисни и неговата кралица

Научихме от Ан Суини, че свободата да взимаш решения разкрива неподозирани качества

Приказният свят на Дисни и неговата кралица

Зад най-обичаните детски филми стои едно име. Това на Ан Суини. Тя оглавява телевизионната група Disney/ABC и е избирана две поредни години за най-влиятелна жена в света на шоубизнеса. Компанията ѝ е особено печеливша, а Ан успешно ръководи около 10 хиляди души.

Суини застава пред Forbes, за да разкаже за трудния път към успеха, какво е да си на върха и най-вече как да се задържиш на него.

"Кралицата" на Disney дефинира силата и влиянието като две различни неща. За нея да си силен означава да притежаваш умението да мотивираш хората, да ги заинтригуваш. А за да влияеш, противно на убежденията, не е нужна сила. Нужен е инстинкт да улавяш само тънките моменти, които са от значение за успешното развитие на служителите.

Ан е от онези любознателни личности, с безкрайни интереси и желания за нови знания. Споделя, че не се страхува да задава въпроси, когато не е наясно със ситуацията,
въпреки че заема такъв ръководен пост. Убедена е, че в правилната комуникация и в точните думи се крие тайната на успеха на добрия мениджър.

Президентът на Disney предпочита да гледа на екипите си като на отбори от приятели. Те не просто вършат работа, те имат отношение един към друг. Преди години Ан имала за задача да обучи нов екип, чиято продуктивност била от най-голямо значение. Казала им: "Когато сте на работа, представяйте си, че сте закачени с телбод за колегите. Вие зависите от тях, те зависят от вас. Ако единият се провали, това се случва и с вас." Отношението на Суини към служителите ѝ продължава да бъде същото и до днес. "Хората не са машини за продукция!", категорична е тя. Затова за нея е от значение работната атмосфера да бъде приятелска.

Първата работа на Ан е като детски учител. Тогава е млада и неопитна, а отговорността, която трябва да поеме ѝ се струва твърде голяма. Желанието ѝ да работи с най-малките и интересът към медиите я насочват в друга посока. Основната заслуга, за което обаче е на майка ѝ, която я съветва внимателно да обмисли с какво иска да се занимава занапред. Така започва в
ABC, а след това идва и стажантството в "Улица Сезам".

Най-ценният съвет, който
Ан Суини ни дава, е този, който получава от родителите си. "Всичко е в наши ръце - изборите, които правим в живота си, както и бъдещето ни" смята най-влиятелната дама в шоубизнеса.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay