Поумняваме от Интернет и кръстословици, а не от книгите?

Отново: Книжката или мишката?

Поумняваме от Интернет и кръстословици, а не от книгите?

Информацията, получена онлайн, както и усилията, които полагаш, за да я откриеш се оказват по-полезни за коефициента ти на интелигентност от четенето на книги.

 

До този извод са достигнали учени от Калифорнийския университет след експеримент, в който са участвали две групи доброволци на възраст от 55 до 76 г.

Част от тях са сърфирали в Интернет, а останалите са чели книга.

 

"Оказа се, че както при четенето, така и при търсенето на нова информация в Интернет, се увеличава притокът на кръв към тези участъци на мозъка, които са отговорни за езика, четенето, зрението и паметта. Но при уеб потребителите се наблюдава и допълнително подобряване на кръвообращението в центровете, заети с регулация на комплексното мислене и взимането на решения", посочват учените и допълват: "Сърфирането повишава коефициента на интелигентност по-добре, отколкото четенето. По своето полезно действие той може да се сравни с решаването на кръстословици."

 

Това означава, че след като прочетеш настоящата статия, ти вече ще си с една идея по-интелигентна, отколкото ако беше получила същата информация, но на хартиен носител.

Изводът е един: продължавай да четеш jenite.bg, за да бъдеш все по-умна, а и защото е по-интересно от кръстословиците.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay