Femme Framing е най-новата естетическа тенденция

Femme Framing е най-новата естетическа тенденция
Canva

От дермални пълнители до полинуклеотиди, стремежът към трансформиращи козметични процедури изглежда не отива никъде. Въпреки че доста сме свикнали с филърите за устни и използването на ботокс за борба с линиите и бръчките , замисляли ли сте се, че челото може да ви състарява?

Какво е Femme Framing?

"Женското рамкиране", известно още като феминизиране на челото, се отнася до нехирургично лечение на използване на дермални филъри за възстановяване или добавяне на обем към горната трета на лицето, за да се създаде по-женствен вид. Ръбът на веждите, ограждащ очите, може да бъде ясен индикатор за пола - типично мъжките чела имат по-изразени черти, засенчващи очите. За разлика от тях, женските чела са по-гладки, без издадени напред вежди. Въпреки това, някои жени могат да имат по-типичен мъжествен външен вид на челото и това е моментът, когато "женското рамкиране" може да смекчи тези черти.

Д-р Ели Рийд, водещ естетик в Paragon Aesthetics казва пред POPSUGAR, че в сравнение с мъжките чела, които изглеждат по-плоски поради по-правоъгълна изпъкналост и имат по-изпъкнали костни ръбове, като тези от костта на веждите и слепоочния ръб, веждите на женското чело често са поставени по-високо в сравнение с мъжките, с повдигане или извиване на веждите, което означава, че опашката на веждите е по-висока от средната част.

Как се постига "женското рамкиране"?

Има няколко различни вида филъри, които могат да се използват за възстановяване или придаване на обем в областта на челото. 

"Тази форма на инжектиране ще остави челото да изглежда освежено и гладко, като същевременно възстановява обема и контурира цялостната форма на зоната", казва д-р Зимри пред PS UK. "Това е единствената форма на хиалуронова киселина, която се движи естествено с движенията на лицето, така че може да се използва в челото."

Какво включва прогедурата?

Според специалисти, лечението ще се прилага чрез канюла, тъй като това обикновено е по-малко болезненият начин за подход към инжекционните препарати в зависимост от качеството на кожата на пациента. Например, ако пациентът има по-дебела кожа, биха използвали дермален филър, който се адаптира към динамичните изисквания на лицето.

Какъв е периодът на възстановяване?

Красотата на нехирургичните лечения е, че времето за възстановяване и престой е минимално. За разлика от хирургическите алтернативи, пациентите са свободни да продължат деня си както обикновено след лечението. В продължение на един-два дни пациентите могат да изпитат леко подуване и има вероятност от синини. Това обаче е напълно нормално и преминава бързо. След това резултатите ще се появят около две седмици от лечението, за да видите пълните ползи и могат да продължат до 18 месеца в зависимост от пациента.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay