Алкохолът в малки количества ни пази от диабет

Наздраве!

Добра новина, имайки предвид предстоящите коледни празници и трапези: алкохолът, когато е в умерени количества, предпазва от метаболитен синдром и диабет. Това съобщи БТА, позовавайки се на швейцарско изследване.

 

Учените са анализирали здравословното състояние на 6172 души в Швейцария, за да намерят връзка между различната консумация на алкохол и индекса на инсулиновата резистентност. Според изпивания седмично алкохол, участниците били разделени на четири групи - от непиещи до високорискови.

 

Резултатите показали, че метаболитният синдром, диабетът и средният индекс на инсулинова резистентност намаляват при групата с малка и умерена консумация на алкохол, но се увеличават при хората, които пият много.

 

Другото предимство на умерено пиещите е, че са с най-ниско тегло, триглицериди и кръвно налягане, твърдят швейцарските учени и посочват също, че всички почитатели на алкохола били с повече добър холестерол от въздържателите.

 

Метаболитен синдром е името, дадено на т.нар. болест на начина на живот. Хората с него имат няколко медицински проблема, като високо кръвно, риск от диабет и висок холестерол.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay