Вечните тенденции на отминалото десетилетие

Вечните тенденции на отминалото десетилетие

Има неща в живота, които са непреходни. Същото важи и за модата. Тенденции, които винаги са БИЛИ и винаги ще СА на мода. Мислихме, проучвахме и написахме следващите няколко параграфа, които съдържат не просто красиво написани думи, а историята на модата. 

 

Тесни дънки

 

Още в началото на десетилетието в гардероба на всяко момиче се появи поне по един чифт невероятно тесни и секси дънки, подчертаващи красивите извивки на тялото. Въпреки, че наскоро се възроди модата на широките крачоли, така наречените "skinny jeans” ще останат в сърцата ни, защото не само са много, много прелъстителни, а и си отиват с абсолютно всичко.

 

Мъжки блейзер

 

Свежата алтернатива на обикновените и вече поомръзнали ни жилетки се превърна в задължително притежание за всички модни дами, които искат да придадат по-ежедневен вид на бляскава парти рокля или пък да накарат обикновените джинси да заблестят.

 

Големи колиета 

 

Често забелязвахме масивните бижута не само на червения килим, а и на шията на най-стилно облечената дама на десетилетието (говорим за Мишел Обама). Забелязахме този аксесоар, съчетан както със сравнително строги костюми, така и със съблазнителни вечерни рокли и всички повярвахме, че размерът има значение.

 

Токове до небесата

 

Обувки с височината на небостъргачи. Красота! От подиумите на червения килим, а от там и в нашия шкаф за обувки. Непрактични, често доста неудобни и все пак толкова неустоими. Едно от малкото места, където допълните сантиметри никога не са излишни – височината на токовете.

 

Мини поли

 

Никой не може да обяви игривите къси поли, емблематични за отминалото десетилетие, за скучни. Напротив! Тайната на перфектното мини е да е късо, но не и тясното, а най-голямото предимство, че изглежда страхотно, както с прекрасни, загорели от лятното слънце крака, така и с топли клинове и чорапогащници през зимата.

 

Разнообразни принтове

 

Раета в комбинация с точки или флорални мотиви? Да, да, да! Всяка, вдъхновена от модата дама, се научи да комбинира перфектно разнообразни принтове без това да изглежда претруфено или безвкусно. Две от дамите, които станаха пословични с умението си да интерпретират този тренд, са Бейонсе и Мишел Обама.

 

Балетни пантофки

 

Момичешки игривите и удобни балетни пантофки се превърнаха в един от стълбовете в гардеробите ни. Не е изненадващо, че звезди като София Копола и Сиена Милър често се появяваха с тези закачливи обувки, които изглеждат страхотно с абсолютно всякакви дрехи и са подходящи за всеки повод – от работа до вечерен коктейл.

 

Коктейни пръстени

 

През последните десет години жени като Фърги преоткриха удоволствието от това да носят огромни ретро пръстени. Сребърни, дървени, с камъни... Големите коктейлни пръстени са аксесоар версията на удивителния знак.

 

Милитъри панталони

 

От както милитъри стилът превзе модните подиуми и сърцата ни маслинено зелените карго панталони се превърнаха в секси алтернатива на джинсите и клиновете. Обичаме ги не само, защото стилни и небрежно секси, а и защото с толкова много джобове спокойно можем да оставим огромните и тежки чанти вкъщи.

 

Ботуши с овча кожа

 

Въпреки неимоверните усилия на дизайнерите да сътворят нещо ново и революционно, с което да останат в историята, всички ще запомним отминалото десетилетие с удобните и топли ботуши. Обичаме всички разновидности на тези пухкави съкровища – от съвсем ниските и удобни "uggs” до елегантните модели на висок ток от колекциите на D&G и Burrbery.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay