Винаги стилни

Стилът не си отива с годините, за разлика от красотата

Жена никога не се пита за възрастта. Това е деликатна тема, а който се престраши да говори за нея, обикновено отнася цялата критичност на света, събрана в един-единствен поглед. На дамата, чиято рождена дата се обсъжда.

 

Естествената красота може и да ни напуска с годините. Бавно, но сигурно. Мъжете остават непроменени и след своя четиридесети юбилей, но при нас нещата не са толкова розови. Всяка наша клетка остарява, а хубостта ни се изпарява неусетно. Тогава някои жени решават, че няма нужда повече да се грижат за себе си и потъват в самосъжаление заради отминалите дни. За стила обаче няма години и той не ни напуска с възрастта. Дамите в галерията ни са живо доказателство за това.

 

Из нашия град трудно бихме срещнали някоя издокарана дама на такава възраст. Тук жените в един момент решават, че просто няма смисъл. Потъват в ежедневните си задължения, още преди да достигнат възраст, която донякъде би оправдала нехайството към външния вид. Ако една жена е с душа на модна икона обаче, няма значение на колко години е – усетът ѝ към стила си личи дори в начина, по който носи най-обикновения шал на света.

 

Ако все пак срещнем опровержение на нашата теза по софийските улици, обещаваме да ви го покажем. Засега разполагаме с информация само за решенията на жени на "средна възраст" (както казахме, не е хубаво да задълбочаваме в конкретните факти) от големи градове като Париж и Стокхолм. А любима ни стана репликата на 79-годишната Джойс, която е приела отлитането на годините : "Аз не искам да изглеждам по-млада. Искам просто да изглеждам по възможно най-добрия начин, без значение на колко години съм.".

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 06.07.2011|15:26
Няма лошо на тези години една жена да бъде стилна, дори е желателно да се поддържа, за да поддържа самочувствието си. Всичко обаче трябва да си има някакви граници, защото някак си не отива на жена на 70 години да носи дрехи за 20 годишни момичета. За да бъде една жена красива, подчертавам жена, не момиче, тя трябва да бъде стилна и в никакъв случай да не прекалява с грим или аксесоари, за да не изглежда смешна.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay