Високите токчета - моден аксесоар или уред за мъчения

Високите токчета - моден аксесоар или уред за мъчения

Високите токчета - моден аксесоар или уред за мъчения

Жените във Великобритания, на които се е наложило да потърсят медицинска помощ или дори да постъпят в болница заради наранявания, причинени от високи обувки, са повече от 3 милиона.

 

Фрапиращите данни водят до проучване на здравословните проблеми, предизвикани от убийствените ни токчета – в преносен и явно буквален смисъл. За това докъде са готови да стигнат жените в стремежа си винаги да изглеждат модерни и красиви разказват 3 000 жени на възраст между 18 и 65 години.

 

Високите обувки са довели 10% от дамите до усукан глезен или разтегнато сухожилие. По-тежките случаи се характеризират със счупени глезени или пукнати капачки на коленете.

 

Една трета от жените, взели участие в анкетата, са се спъвали или падали поне веднъж, като не са се разминали без одрасквания по лицето, счупени зъби или травми на ръцете.

 

Две трети от дамите са се подлагали на мъчението да носят модни, но неудобни обувки, а цели 89% казват, че са носили обувки, които са проваляли хубавите им преживявания.

 

Въпреки неприятните последствия обаче шест от всеки десет жени са заявили, че няма да спрат да носят неудобни обувки, защото за тях това да изглеждат добре е по-важно от няколко синини. Раните все някога ще заздравеят и неудобството ще бъде забравено поне до следващия път.

 

Изумително е на какво сме готови да се подложим в името на външния си вид. Повече от 80% от жените не могат да устоят на чифт красиви обувки на добра цена дори ако са с един номер по-малки или страшно неудобни. Ако някога сте се питали каква е магията на красивите, но убийствено неудобни обувки, мислим, че вече сте си отговорили.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay