Есенни грижи

Кожата ви има нужда от специални грижи

Есенни грижи

"Отива си лятото, идва есента" и обезателно трябва да промените начина, по който се грижите за кожата си. Времето има влияние върху нея и е важно да знаете как да я предпазите.

Есента се отличава със силен вятър и все по-студени дни. Кожата става уязвима, но вредното въздействие на изброените фактори може да бъде ограничено. Една от стъпките към перфектната грижа е овлажняването, но има и други трикове, които може да използвате.

Почиствайте лицето си с термална вода, за да отстраните натрупаната през деня мръсотия. Не търкайте твърде силно, за да не премахнете естественото омазняване на кожата, което всъщност по естествен начин я предпазва от външни влияния.

Използвайте крем със слънцезащитен фактор – въпреки че лятото си отиде, UV лъчите са още тук. Овлажняващият крем може да предпази кожата от изсъхване, породено от ниските температури и вятъра.

Пийте много вода. Така ще помогнете на кожата си да запази своя естествен хидробаланс и еластичност.

Ексфолирайте, за да премахнете мъртвите клетки. Те може да попаднат в порите и да предизвикат образуване на пъпки. Премахването им също така ще ускори процеса по създаване на нови клетки и така кожата ви ще е мека.


Не забравяйте да предпазвате устните си с балсам. И продължавайте с грижите ден след ден. Все пак идва зима и кожата ви все повече ще бъде изложена на вредни влияния.



2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay