Зеленчуци за лице

Или как да си направим полезна маска за лице с продуктите от хладилника

Зеленчуци за лице

Заслепени от известните козметични продукти и техните звездни реклами, често забравяме, че всъщност едни от най-ефикасните продукти за хубава кожа се крият у нас. В кухнята, понякога и в хладилника. Това са зеленчуците, които помагат на кожата да бъде по-сияйна. Предлагаме ви няколко зеленчукови маски, които със сигурност водят до забележими резултати.

За суха кожа заложете на морковите

Тази маска подхранва кожата с жизненоважни витамини. Просто трябва да нарежете 2 моркова и да смесите с един белтък. Нанася се на лицето и след 20 минути се отмива.

Да тонизираме с краставици

За да хидратирате кожата си, смесете 1 супена лъжица сок от краставица, 1 супена лъжица каймак от прясно мляко и 20 капки розова вода. Бъркайте сместа, докато се получи пяна, която да нанесете на лицето. Изчакайте 20 минути и измийте.

Маска за студени дни

Тя се прави от домати, които омекотяват загрубялата кожа. Намачкайте половин средно голям домат в купа, добавете царевично брашно и няколко капки зехтин. След това намажете лицето със сместа и изчакайте знаете колко. 20 минути!

Картофи против бръчки

За да приготвите тази маска трябва да сварите един картоф. След това го намачкайте и добавете 1 супена лъжица кисело мляко и едно яйце. Разнесете пюрето по лицето си, а за да засилите благоприятния ефект, покрийте с кърпа лицето. След половин час измийте.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay