Кадифе! Сбъдва мечтите само на смелите момичета

Защо ви е страх от кадифето?

Колко от приятелките ви носят кадифе смело и не се притесняват да добавят тази материя към стила си? Вероятно отговорът ви е "николко" или ако сте от късметлийките със смели дружки - една, две. Колко често виждате кадифе по улиците на града, в който живеете? Вероятно също рядко. Ако досегът ви с тази аристократична тъкан се изчерпва с прането на вековната завеса на баба ви, но все пак много бихте искали да научите как да я включите в гардероба си - прочетете този материал.

 

Няма как нещо, което векове наред е било символ на царственост, власт и съвършенство да е табу в стила днес. Крале и кралици са носили плюш, кадифе и тюл винаги и навсякъде, и при всеки случай - нима една особа със синя кръв се нуждае от причина, за да изглежда царствено? На вас също не ви трябва такава, за да бъде забележителна, повярвайте. Обикновено липсата на усет към тази материя е плод на позаспало ви въображение или страха да не сбъркате с комбинациите, цветовете, формите.

 

Вече не е трудно да оцветите деня си. Вгледайте се добре във витрините този сезон - кадифето се завръща с пълна пара. Освен това, не е нужно да го носите само при празнични поводи и специални случаи - съвременните тенденции са достатъчно гъвкави, за да си позволите волности в стила. Правилно подбраните дрехи и аксесоари са разковничето към това да се превърнете в кралица на новото време.

 

Най-лесният начин да се запознаете с кадифето са обувките - материята е много подходяща за пролетния сезон, прави обувката удобна, мека, не запарва крака и най-вече позволява смел избор в цветовете - от класическото черно до най-яркото синьо, червено, та дори цикламено. Най-приятна компания на плюша правят високите токчета и платформите, които пък са абсолютен хит този сезон. И колкото и на пръв поглед да ви изглеждат натруфени и твърде официални, а може би прекалено ексцентрични - кадифените обувки могат да са онзи забележителен елемент от ежедневната-джинси-визия.

 

И понеже винтидж модата заля всичко наоколо, това е перфектният момент да преоткриете кадифените аксесоари. В онези малки магазинчета, пълни с какво ли не, със сигурност ще откриете съкровища като огромни шапки от кадифе, ръкавици, фънки портмонета или меки шалове. Освен, че могат да бъдат комбинирани с официални тоалети, те са идеални са съботна разходка из града. И перфектно ще паснат на всеки бюджет.

 

Ако не сте артистична дама с усет към красивото и вечно търсеща новото си "аз" в модата, най-вероятно вече не четете този текст, така че приемаме за истинна теорията, че сте сред тези смели момичета, които знаят, че дори само едно кадифено сако може да смени изцяло начина, по който изглеждате. Най-честото приложение на кралската материя е именно във връхните дрехи - тази пролет задължително си купете блейзър от кадифе, тип фрак, и ще видите как тутакси се превръщате в най-интересната и коментирана персона на партито.

 

Ако си отглеждате стегнато тяло и нямате проблеми с никоя от извивките му, скочете с двата крака в чифт кадифени панталони. Въпреки че материята е много удобна, универсална за всякакъв тип дрехи, трябва да знаете, че тя очертава и най-малките излишъци. Това се отнася особено точно за панталоните. Но така или иначе, има и такива сред нас, които се гордеят с дупето и стегнатите си бедра, а те със сигурност трябва да опитат допира им до кралското кадифе. Едно е важно - колкото и да обичате рок-енд-рола, не прекалявайте с кройката тип "чарлстон", обемите не кореспондират особено успешно с тази материя. Това се отнася и за горните дрехи. Ако имате риза от кадифе, нека тя не е широка. В противен случай рискувате да ви объркат с дух, завърнал се от Средните векове.

 

Имате покана за изключително бляскаво събитие, но не знаете какво да облечете? Изберете рокля от кадифе, която може да комбинирате смело с обувки от същата материя. Задължително е един от двата елемента да е ярък, а другият - допълващ. Ако изберете тоалет в смарагдово зелено, например, и високи обувки в същия нюанс, ще изглеждате по-скоро твърде пъстро за добрия вкус. Затова - по-семпло, плюшът сам по себе си е достатъчно впечатляващ, за да си позволите ярко количествено натрупване.

 

Кадифето е тежка материя, изтъкана от много фини копринени нишки, което го прави безпогрешен избор за елегантни поводи - вечерните тоалетите са като водопад от лукс, който кара всеки поглед да се обръща след вас. Така че, момичета, няма причина винаги да залагате на сигурно и да се криете в черни дрехи от класически материи, които всеки ден ви спасяват от рискове. Бъдете самоуверени и цветни - пролетта е най-подходящият сезон за това!


0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay