Карл Лагерфелд влезе в амлоато на фотограф за новото издание на календара "Пирели"

Лагерфелд с фотоси за календара "Пирели"

Известният дизайнер Карл Лагерфелд представи в Москва изданието на календара "Пирели" за 2011 г., съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес.

 

Руската столица е първият град, който успява да "види" новия календар. На събитието лично присъстват Лагерфелд и много от заснетите модели. Дизайнерът, който този път влиза в ролята на фотограф, черпи творческо вдъхновение от древната история и митология, а моделите са представени като богини, богове и антични герои.

 

"Именно у боговете и богините красотата и младостта са вечни. Тази красота исках да заснема. Актриси, модели, жени и мъже - това са днешните антични герои, които въплъщават в себе си новата представа за прекрасното" обяснява избора си Лагерфелд.

 

На 36-те снимки за календара, който се издава от 1964 година, са представени 24 различни персонажа. В образите на Атина, Флора, Орфей, Афродита, Марс, Хермес, Ахил се превъплащават красиви манекенки, а преобразена като Хера - жената на гръмовержеца Зевс, ще можем да видим Джулиан Мур. "Джулиан е много красива жена, а в тази роля трябваше да се снима актриса" - отбеляза Лагерфелд.

 

Във фотосесиите вземат участие и мъже, което е голяма рядкост за календарите "Пирели". Лагерфелд е използвал черно-бял фон, на който, по собствените му думи: "красотата на тялото изпъква по-добре".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay