Когато обувките проговорят

...много черти от характера ни се оказват разкрити

Когато обувките проговорят

"По дрехите посрещат, по ума изпращат" - често използваме този израз, за да обозначим колко маловажен е външният вид и колко повърхностно е човек да се оценява по него. Но всъщност не сме прави. Да посрещаме някого по дрехите не е толкова плоско решение, колкото изглежда на пръв поглед. Те могат да ни разкажат много за характера на персоната, която ги носи.

Разбира се, номерът не е да се взираме в цената и марката. Но изборът на определена част от облеклото, начинът на съчетаването ѝ с фигурата и цялостния тоалет, степента на чистоплътност и поддържаност - тези неща издават недвусмислени истини за характера на жената. Както и видът обувки, с които се е издокарала.

Замислете се: все трябва да има някаква причина, която ни кара да налитаме на конкретни модели от пъстрото разнобразие в магазините за обувки. И как сред кутиите вкъщи се спираме на точно определен чифт, с който да отидем на дадена среща или събитие? Истината е, че този избор не е никак хаотичен и говори както за цялостната ни личност, така и за специфичните ни намерения в даден момент.  

Илюстрирайки с някои от най-актуалните модели за топлите месеци през 2012, тук сме събрали основните изводи, които можете да си направите за една дама, само като хвърлите поглед в краката ѝ. Ще разберете и какво послание изпращат собствените ви токчета. Или липсата на такива.  

Да започнем с високите обувки - все пак именно те са се превърнали в нарицателно за женственост. И до полуда възбуждат мъжете. Самият факт, че сме се качили върху такива, по-добре и от светлоотразителна жилетка обозначава желанието ни да бъдем забелязани на всяка цена. Да изглеждаме възможно най-високи - както физически, така и интелектуално. Или като позиция в обществото. Освен това, високите обувки имат прекрасното свойство хем да ни дават повече самочувствие, хем да разпространяват сред околните мълвата, че сме уверени в себе си дами. Всеки конкретен метод за постигане на височина издава и по още няколко тайни за приносителките си.

 Когато обувките проговорят

Тънки високи токчета 
Те направо си се използват като оръжие. Внимание, мацка в атака! Разбира се, има значение и дали са сложени със специален повод, или са ежедневие за въпросната дама. Но това се разбира лесно. Ако коленете ѝ се подгъват и ходи леко изгърбена, значи по принцип е по-скромна и по някаква причина е решила в случая да извади "тежката артилерия".

Ако върви уверено и с високо вдигната глава, сякаш се е родила на високите токчета, следното описание със сигурност се отнася за нея. С голямо самочувствие или с голямо желание да демонстрира такова. Гледа на околните малко отвисоко, но това не я прави задължително лош човек - просто предпочита да се концентрира върху собствената си личност, което в някои случаи дори е предимство. Едва ли е завистлива, ако не друго. Знае как да привлича вниманието и не се чувства неудобно от него. Капризна, трудно избира, но щом веднъж го направи, категорично ще получи онова, което си е поискала. Може скоро да го захвърли, обаче. Случва се околните да я мислят за празноглава, но тя няма подобни съмнения. Независимо дали са оправдани.

Има и друг вариант. Ако момичето попада в графата "джобно гадже", твърде вероятно е да се чувства комплексирано от ниския си ръст. Разбира се, това не важи за всички миньончета, но със сигурност - за онези, които слагат равни подметки по-рядко и от 29-и февруари.

Когато обувките проговорят

Солидни платформи
Те са любими за жените, които хем обръщат голямо внимание на външния вид и стила си, хем не забравят околните. Не са надути, а здраво стъпили на земята и готови за приключения по всяко време, стига идеите да не са прекалено неразумни. Това обаче не им пречи да бъдат и суетни. Възможно е да са бунтарки, които искат околните да приемат малко по-сериозно нестандартните им убеждения. Мацките с платформи са открити, целенасочени, имат си необходимата увереност, без да я навират твърде много в очите на околните. В отношенията си с хората търсят доверие и надеждност. 

Нещо по средата
Сами виждате, че долният тип високи сандали комбинират предимствата и елиминират недостатъците на двата предходни модела. По-елегантни са от платформите, но не толкова претенциозни, набиващи се на очи и стесняващи кръга от възможни за извършване дейности, колкото острите токчета. Предпочитан вариант от дамите, които не само знаят какво искат, но и умеят чудесно да балансират различни неща. Без да прецакват нито себе си, нито другите. Единственият евентуален "минус" е, че характерът им съдържа неочаквано много страни и черти - толкова, че дори самите те радко успяват да се опознаят добре и да са наясно каква би била реакцията им в предполагаеми ситуации. 

Когато обувките проговорят

Маратонки, кецове, гуменки
На първо място, разбира се, те са типични за спортните натури. Целенасочени, самодисциплинирани, пробиват си път в живота чрез доказване, а не чрез показване. За тях е важно винаги да бъдат в движение и не им пука, че някои по-претенциозни "кифли" не уважават спортния стил.

Ако обаче жената предпочита в ежедневието си такива обувки, без да е спортистка, сигналите са други. Или тенденциозно иска да остане незабелязана, или е уверена, че успява да привлече внимание дори само с присъствие. Разчита повече на чар, отколкото на сексапил. А може би, според някакви вътрешни убеждения, предпочита да я намират за сладка, вместо да ѝ подсвиркват и да я определят като "мъжемелачка".  

Чехли и съвсем ниски сандали
Харесват се на динамичните личности, пълни с идеи и решимост за тяхното осъществяване. Предпочитат да си действат "отдолу", под нивото на чуждите погледи и се дразнят, ако някой следи леките им стъпки на всяка крачка и им казва какво да правят. Артистични, позитивни и изключително приятни за комуникация. Освен в случаите, когато за "нормален" човек просто е невъзможно да проследи нестандартната им мисловна нишка.

"Пантофки"
Може да се каже, че момичетата, които прекалено често се появяват с пантофки, направо си приличат на тях - сладки, добрички, леко лигави. До известна степен, могат да бъдат и скучни. Рядко са авантюристично настроени или имат кой знае какви нестандартни идеи. Те са чудесни приятелки от гледна точка на това, че никога няма да ви изоставят, но не им пречи да мислят основно за себе си. И не толкова - за това дали желанията им няма да ви поставаят в неудобни ситуации. Завинаги ще си останат деца по душа, с всичките плюсове и минуси на това положение. 


Когато обувките проговорят

Човешкият ум е благословил дамите с толкова много варианти на обувчици и обувки, че е невъзможно да ги поберем всичките в един материал. Затова се концентрирахме върху актуалните предложения за сезона. Но ако разполагате с чифтове, които не сме коментирали, а искате да разберете какво означават, преценете кой вариант е най-близък до тях. И вземете предвид още три фактора: 

1) Като цяло, отворените обувки говорят за повече освободеност. И от задръжки, и от комплекси. А жените, които можете да срещнете боси - сами се досещате, че те са най-свободолюбиви, най-независещи от чуждото мнение и най-нестандартни. Освен ако не са от типа, който нарочно преувеличава своята ексцентричност, за да търси внимание.

2) "Летните" ботуши, кецовете на платформа и тем подобните непрактични хрумвания показват основно, че мацката, която ги носи, се влияе от модата и е готова да експериментира, щом актуалните течения така повеляват.

3) Скромните едноцветни обувки, с ток, но не твърде голям, говорят за по-консервативна натура. Или за такава, която смята, че е попаднала в по-консервативна среда и трябва до известна степен да се преструва, за да се впише. 

27 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



47
Не е посочен 27.04.2012|09:51
аз обичам обувките на платформа и кругата крайност -ниски чехли и сандали
46
Не е посочен 27.04.2012|09:10
не мисля,че може да се слагат етикети на хората по обувките им,в моя гардероб примерно присъстват всички споменати по-горе,тогава аз каква съм?
45
Не е посочен 26.04.2012|19:05
Предпочитам високи тънки токчета и описанието няма нищо общо с характера ми :)
44
Не е посочен 26.04.2012|17:22
43
Не е посочен 26.04.2012|17:04
Трудно е сложиш на човек етикет, особено според обувките, които носи. Според мен всичко е на настроение и това как се чувства човек.
42
Не е посочен 26.04.2012|16:51
Точно това си означава и показа разноликата ни природа във всеки един момент. ;)
41
Не е посочен 26.04.2012|16:30
да и точно толкова отговаря на действителността!
40
Не е посочен 26.04.2012|16:27
Е по-голяма простотия отдавна не бях чела, сериозно!
39
Не е посочен 26.04.2012|16:13
Това е като моден хороскоп!
38
Не е посочен 26.04.2012|16:05
каква е тази шарения
37
Не е посочен 26.04.2012|15:59
Малко си е относително според мен :)
36
Не е посочен 26.04.2012|15:29
много са удобни наистина!
35
Не е посочен 26.04.2012|15:29
Имам токова различни модели, че явно съм от всичко по малко
34
Не е посочен 26.04.2012|15:09
Интересна и вярна статия :)
33
Не е посочен 26.04.2012|15:02
Интересна- и доста вярна статия :)
32
Не е посочен 26.04.2012|14:57
Аз съм за кецките :)
31
Не е посочен 26.04.2012|14:52
Да, от такива неща можеш да разбереш много черти от характера на човек :)
30
Не е посочен 26.04.2012|14:47
съгласна съм :)
29
Не е посочен 26.04.2012|14:47
Страхотна статия .... аз съм за високите и тънки токчета ...
28
Не е посочен 26.04.2012|14:47
Вкуса издава и характера ;)
27
Не е посочен 26.04.2012|14:36
Интересна статия :)
26
Не е посочен 26.04.2012|14:30
моята страст са обувките ..... обожавам ги
25
Не е посочен 26.04.2012|14:29
Това за жените , които вървят уверено на високи токчета е напълно вярно
24
Не е посочен 26.04.2012|13:43
:))) каза всичко, което ми мина през акъла, когато прочетох статията
23
Не е посочен 26.04.2012|13:25
а колко много жени са нещастни:)
22
Не е посочен 26.04.2012|13:25
Първият тип най-много ме радват!:)
21
Не е посочен 26.04.2012|12:35
тайната на женското щастие-обувки,много и различни при това
20
Не е посочен 26.04.2012|11:49
19
Не е посочен 26.04.2012|11:48
интересна статийка...
18
Не е посочен 26.04.2012|11:46
недоизтъкано! характера едва ли ще се определи от височината и плътността на тока на обувката ни. повече ми допада идеята за коректно избраната обувка спрямо случая; поднържаността на обувките, независимо от цена/качеството им; дизайна на самата обувка - санадали на висок ток, обичат всички жени, но кой цвят, материя и комбинация на аксесоари по обувката, могат да кажат дали си "хипи" или "консерва" :))) ако следваме модата и можем да си позволим по-голям брой обувки, отколкото наистина носим...то какво?! ако имаме доволно голям брой и всевъзможни дрехи и 2 чифта маратонки плюс 2 чифта високи обувки....тогава какво? дъра-бъра, есе по психология за 8ми клас.
17
Не е посочен 26.04.2012|11:41
обувките с платформа много ме кефят :)
16
Не е посочен 26.04.2012|11:35
вчера си купих пантофки :)
15
Не е посочен 26.04.2012|11:29
както по дрехите посрещаш , така и по обувките :)
14
Не е посочен 26.04.2012|11:25
едното няма връзка с другото!
13
Не е посочен 26.04.2012|11:21
така е , но не всяка има пари за обувки ...
12
Не е посочен 26.04.2012|11:21
Определено не намирам много логика!
11
Не е посочен 26.04.2012|11:19
Определено! Трябва винаги да си подготвена!
10
Не е посочен 26.04.2012|11:16
Всяка уважаваща себе си жена има от всички видове обувки!
9
Не е посочен 26.04.2012|11:14
Аз нося всякакви обувки според случая, така че не мога да се категоризирам.
8
Не е посочен 26.04.2012|11:13
Не мисля, че има много връзка!
7
Не е посочен 26.04.2012|11:09
И аз съм така,... това означава ли, че сме някакви мелези?!
6
Не е посочен 26.04.2012|11:09
моите са скъсани и казват ,че съм бедна :)
5
Не е посочен 26.04.2012|11:07
И аз да, ама най-много нося ниските и платформите
4
Не е посочен 26.04.2012|11:06
Обичам платформите, даже онзи ден си купих отворени летни платформи не много високи, но не и много и ниски, нямам нужда от голяма височина аз лично. Падам си и по токовете но по-рядко. Най-удобни са пантовките и летните сандалки:)
3
Не е посочен 26.04.2012|11:05
Абе аз имам от всички видове в гардероба!
2
Не е посочен 26.04.2012|11:02
Адските описания!
1
Не е посочен 26.04.2012|10:59
Ето... сега искам да си купя обувки!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay