Напълно съзнателно се състаряваме

Изглеждаме с 4 години по-възрастни

Всяка жена иска да се чувства млада и да изглежда красива. С напредването на годините обаче започва да ни се струва, че на 20 + вече сме поостарели, а какво да кажем за времето, когато навлезем в 30-те и 40-те си години...

 

Освен нормалните биологични процеси на стареене учените твърдят, че ние сами ускоряваме този процес. Не, че е нещо, което не сме знаели, но в действителност не взимаме особени мерки по-въпроса.

 

Пушенето вреди на кожата, но пак палим цигара. Солариумът и фон-дьо-тенът ни правят лоша услуга, но желанието да бъдем красиви и с приятен тен надделява. Така, когато "теглим чертата", се оказва, че сме с около 4 години по-възрастни от реалните ни години и за съжаление ефектът не изчезва с отстраняването на грима. Статистиката говори сама за себе си.

 

По данни на Daily Mail 60 % от жените редовно се излагат на слънце, без да предпазват кожата си. Върху преждевременното остаряване оказва влияние и вредната храна поне 3-4 пъти седмично. Изданието също така изнася шокиращи данни като факта, че жената средно пуши по 894 цигари на година и изпива около 448 алкохолни напитки.

 

За да илюстрираме казаното, ще ви дадем примери с известни лица като Ейми Уайнхаус, Лейди Гага, Линдзи Лоан, които изглеждат доста по-възрастни в резултат на лошите си здравословни навици и начин на живот.

 

От друга страна Дженифър Анистън, която е известна със здравословния си начин на живот, изглежда далеч по-млада от истинската си възраст. Актрисата следващия месец ще навърши 42, а изглежда поне 10 години по-млада.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay