Нов хит в косите: Пеперудена прическа

Прическата тип пеперуда е нова тенденция в косата, която се състои от рамкиращи лицето слоеве и първоначално измислена от известния фризьор Съни Брук. Тя стана вирусна в TikTok, както можете да се досетите и нямаше шанс да не я споделим с вас.

 Какво е пеперудена коса?

Като силно наслоена прическа, вдъхновена от 90-те, косата тип пеперуда се състои от по-равномерен слой и нежна рамка на лицето, като най-късият слой започва някъде между скулите и под линията на челюстта. Формата обикновено е по-кръгла, което позволява и по-голям обем.

Тъй като има различни вариации на прическата пеперуда, е най-добре да отидете в салона, оборудвани със снимки на прическата и дължината, които търсите. Фризьорът ще вземе решение на база формата на лицето, текстурата, плътността и вида на къдриците,. Попитайте го каква дължина трябва да бъдат слоевете за рамкиране на лицето и каква обща дължина би ви подхождала най-добре. Трябва да вземете предвид ежедневието си, включително и продуктите, които използвате, за да видите дали трябва да се направят някакви корекции в зависимост от прическата. Ако имате къдрава коса и искате да носите косата си естествено, уведомете стилиста си, за да го вземе под внимание при "проектирането" на прическата ви.

Как се оформя?

В зависимост от вашата текстура – ​​фина, средна или твърда – и вашия модел на къдрици, може да има спецификации, направени за персонализиране на стила, псрямо вашите нужди.

Най-добрият домашен инструмент за създаване на ефекта на пеперудата (как звучи само, нали) е кръгла четка или средна до голяма маша. Използвайки избрания от вас инструмент, разделете косата си наполовина по средата на гърба, като навиете всяка страна в една и съща посока (към или далеч от лицето) и я оставете да изстине, преди да разрешете за гладко полирано покритие. Независимо дали се я извивате навътре или навън от лицето, искате да извиете най-късия преден слой, за да създадете онова характерно крило на пеперуда.

Какви продукти да изпозлваме?

Що се отнася до продуктите, те наистина се определят от текстурата на косата ви. Хората с фина коса е добре да търсят продукти, които са предназначени за обем и фиксиране като спрей за повдигане на корените, мус, стилизираща пяна, сгъстител, сух шампоан (но не прекалявайте) и спрей за суха текстура. Стойте далеч от масла и кремове, за да не утежните косата. Средните текстури ще имат нужда от лек спрей за обем или мус и спрей за суха текстура за финал. Твърдата коса се нуждае от мляко за коса или балсам без отмиване, съчетан с лек продукт за фиксиране, завършен с нежно масло за коса или крем за оформяне.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay