Помага ли коренът от джинджифил за растежа на косата

Помага ли коренът от джинджифил за растежа на косата
Canva

Последното, с което бихме свързали джинджифилъа е косата. Но всъщост, освен за ароматни ястия и лековити отвари, този корен може да свърши чудеса за вашата грива. Джинджифилът съдържа някои химични съединения, които могат да имат положителен ефект върху здравето на скалпа и косата.

Ето някои възможни начини, по които джинджифилът може да помогне за растежа на косата:

  1. Стимулира циркулацията на кръвта: Джинджифилът съдържа активни съставки като гингероли, които могат да подобрят циркулацията на кръвта. Добрата кръвоснабденост е важна за доставянето на подхранващи вещества към фоликулите на косата, което може да стимулира растежа.
  2. Антиоксидантни свойства: Джинджифилът съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали. Това може да помогне за предотвратяване на увреждането на клетките на скалпа и фоликулите.

  3. Антивъзпалителни свойства: Джинджифилът има известни антивъзпалителни свойства, които могат да помогнат при сърбеж и възпаление на скалпа, което понякога може да бъде свързано с проблеми с растежа на косата.

Но как по-точно помага за циркулацията на скалпа?

  1. Разтваряне на кръвоносните съдове: Гингеролите в джинджифила могат да помогнат за разширяване на кръвоносните съдове (вазодилатация). Този процес улеснява по-доброто снабдяване на скалпа с кислород и хранителни вещества, което е важно за здравето на фоликулите на косата.

  2. Подобряване на кръвоснабдението на фоликулите: По-доброто кръвоснабдяване може да увеличи достъпа на фоликулите на косата до хранителни вещества и кислород, което може да им помогне да растат и се развиват по-здравословно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay