Червенокосата мания - как започна и как да станете част от нея

Red! Hot!

Наскоро Клое Кардашиян блесна с новата си червеникава коса. Бившата брюнетка поражда медиен шум, където и да се появи и каквото и да направи, но все пак нямаше как да не забележим, че тя далеч не е първата знаменитост, която се спира на огнените отенъци. През последните няколко месеца наблюдаваме истинска мания по червеното и няма как да не се запитаме какво я провокира, можем ли да се включим и най-вече – как да го направим добре.

 

Как започна всичко?

Вярваме, че цялата тази червена лудост има нещо общо с Кристина Хендрикс. Естествена блондинка, актрисата признава, че е започнала да боядисва косата си в медени и червеникави нюанси, когато е била само на 10. Тя съветва и модела Карън Елсън да боядиса косата си в дръзко червено в началото на кариерата й. Не можем да подценим и влиянието на модният свят, разбира се. За да опровергае твърденията, че червеното е подходящо само и изключително за есента и зимата, Том Форд убеди световно известната Рейчъл Фейнстейн да боядиса косата в дълбоко и драматично червено, специално за ревюто му пролет 2011.

 

Може ли и вие да последвате огнената тенденция?

Да. Червеното има милиони отенъци, от които да избирате. Независимо дали имате приказна бяла кожа или се радвате на целунат от слънцето тен, със сигурност ще намерите тоналност, която да ви отива. Опитайте различни червени червила и вижте кой отенък ви стои най-добре. Ако оранжевото червено ви стои най-добре, значи имате топла красота, а ако вашият цвят е кървавото червено – вие сте студена красавица. Увереността е задължителна ако решите да се превърнете в червенокоса изкусителка. Блондинки и брюнетки има много, а червеното е уникално и изисква доста смелост да се решите на тази радикална промяна във външния вид.

 

Как да го направите правилно?

Започнете бавно и внимателно, като ползвате естественият си цвят за основа. Изберете боя, която е два тона по-светла или по-тъмна от него, но не и повече. Цветът трябва да има същата дълбочина като вашия. Червеното не трябва да е шокиращо, а просто да добави топлина. Ако желаете коренна промяна, най-добре се обърнете към специалист, който знае какво прави. Запомнете, ако сте светла и синеока в никакъв случай не прибягвайте до червеното на Риана. Обяснете на фризьора си какво точно искате, вземете и няколко снимки от списания, за да избегнете неразбирателствата.

 

Бъдете смели и дръзки и не се страхувайте да бъдете уникални. Не случайно червенокосите жени са смятани за толкова секси и неустоими.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay