Кремообразни тиквени ньоки с наденица

През есента сме готови за всичко тиквено: тиквен хляб, тиквенo лате и много други. Tова е един от най-добрите вкусове на сезона! Тиквата се вписва много добре и в солени ястия. Плюс това, готовата консерва тиквено пюре прави ястията изключително лесни за приготвяне.

За това ястие с ньоки използваме пюре от тиква, за да направим сос, който има нотка на домати и е подобен на маринара по текстура. 

Ето как да приготвите вкусни кремообразни тиквени ньоки с наденица:

Необходими продукти:

2 пакета ньоки

3 с.л. зехтин

500 грама наденица

4 скилидки чесън

1 с.л. доматена паста

1 3/4 ч. пилешки бульон

1 ч. пюре от тиква

сол и черен пипер

1/4 ч. настърган пармезан

1/4 ч. сметана за готвене

щипка индийско орехче

магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете ньоките, като разбърквате от време на време, докато станат ал денте според инструкциите на опаковката. Изцедете.

Междувременно в голям тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин. Добавете наденицата и гответе, като обръщате от време на време, докато се запържи добре. Прехвърлете върху дъска за рязане и оставете леко да се охлади.

Избършете тигана и в същия тиган загрейте останалия зехтин. Добавете чесъна и гответе. Добавете доматено пюре и разбъркайте, за да се комбинират добре. Добавете бульона и пюрето от тиква и подправете със сол и черен пипер. Оставете да заври, след това намалете топлината и оставете да къкри, като разбърквате от време на време, докато леко се сгъсти, около 5 минути.

Междувременно нарежете наденицата на кръгчета и я върнете в тигана заедно с ньоките. Добавете пармезана и сметаната и гответе, като разбърквате, докато ньоките се покрият със сос, за около 2 минути.

Добавете индийското орехче и подправете със сол и черен пипер. Отгоре поръсете с пармезан и магданоз.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay