3 причини, поради които жените предпочитат по-възрастни мъже за връзки

3 причини, поради които жените предпочитат по-възрастни мъже за връзки
Pexels

В съвременното общество хората спират да се тревожат за фундаментални неща, които са били решаващи през миналия век. Това е така, защото има много трансформации за всяко поколение и възрастовата разлика е една от тях.

Всички искаме да намерим своята половинка и да бъдем щастливи. Така че, когато му дойде времето, всяка жена иска да намери своя мечтан мъж и да се омъжи за него. Има много исторически примери, когато по-възрастни мъже се женят за млади жени.

Днес има процент хора, които се отнасят негативно към голямата възрастова разлика. На английски дори има термин и се нарича "ageism".

Това, което беше нормално преди, днес стана под въпрос. Всяка жена има право да намери истинската си любов и възрастта не трябва да е проблем.

Преди да станете скептик, струва си да се потопите по-дълбоко и да разберете психологията на жените. Тези психологически причини обясняват защо една жена би предпочела да се среща с по-възрастен мъж, а не с някой на нейната възраст.

Солидна жизнена позиция

Една от основните причини една жена да предпочете да се среща с по-възрастен мъж е, че те знаят какво искат и просто не търсят нищо нестабилно.

Възрастният мъж вероятно ще бъде по-независим финансово и ще има собствено жилище, кола и работа.

"Когато човек остарява, той цени повече гласа на опита. Той намира повече от богатството на живота в общите удоволствия - дом, здраве, деца.

— Рой Л. Смит във Forbes

Те са по-малко склонни да искат деца веднага, поради което жените могат да изберат по-възрастен мъж.

Много по-млади мъже все още се борят да намерят своя път в живота, да получат диплома или да работят върху кариерата си за момента, а често и те не могат да си позволят нищо сериозно.

Те са твърде заети да работят върху целите си за бъдещето, вместо да бъдат обвързани с отговорности и други ангажименти като раждане на деца или женитба.

Също така, младите мъже са твърде увлечени от технологиите. Така те не виждат какво се намира точно пред тях.

Те не успяват да оценят това, което е точно пред тях, тъй като разчитат на технологиите, за да задоволят нуждите си точно сега.

По-възрастният мъж често може да види какво може да предложи жената и ако се чудите къде вижда добрите й качества, тогава вероятно той самият е бил наоколо известно време.

Следователно той е по-проницателен от по-младите мъже.

Възрастните мъже често са уважавани и по-успешни в своята възрастова група от по-младите мъже.

Освен това по-възрастните мъже обикновено са по-зрели и често виждат добрите качества в една жена, които другите не виждат, като самоувереност и надеждност.

Един по-възрастен мъж е малко вероятно да има скрити планове, което го прави чудесен за връзки.

Опитът има значение

Друга причина, поради която една жена може да предпочете да се среща с по-възрастен мъж, защото те имат много опит и могат да бъдат по-зрели и да знаят какво искат.

Ако се чудите каква връзка търси една жена, тя би искала някой с много опит в живота, какъвто често имат по-възрастните мъже.

Ако се чудите как някой може да разбере кога някой е по-зрял, отколкото самият той е бил известно време.

"Един по-възрастен мъж, който е достоен за вашето време, знае какво иска от една връзка."

Саманта Винсънти в Oprah Daily

Когато една жена излиза с млад мъж, може да има твърде много внимание. Понякога това води до директни сексуални отношения. Но, вярвате или не, сексът не е приоритет на жената.

Вместо физически контакт, жените търсят интересен човек, с когото да прекарат живота си. Интересуват се от мъжки хобита, житейски цели, дори незначителни детайли.

Така че, на първо място, жените трябва да разберат партньора, да намерят връзка с ума му. Никой не иска само физически контакт. Това е еднократна история. Няма вътрешна връзка.

Ако младите мъже не знаят как да бъдат с жените, възрастните мъже са преживели много с предишните си партньорки. 

Има много по-голяма вероятност да намерите по-възрастните хора като успешни и една от основните причини за това е, че те са били наоколо от дълго време и са преживели много неща в личния и професионалния си живот.

Същият принцип важи и за връзка с възрастни мъже. Те знаят какво да кажат и какви действия предприемат. Те може също да уважават жените повече от младите мъже, като проявяват интерес към нейния мозък, освен към тялото.

По-възрастните мъже знаят какво да правят в екстремни житейски ситуации. В резултат на това те са добре подготвени за всеки стрес и могат да се справят с всеки проблем, за разлика от младите мъже.

Възрастните мъже могат да осигурят стабилност на семейството. В нашето семейно ориентирано общество се очаква жената да е тази, която да се грижи за семейството си, а по-възрастният мъж би дал тази възможност.

   
По-съвместими един с друг

Един млад мъж може да няма подобна гледна точка като по-възрастен мъж по въпроси от живота и света. Освен това житейският им път може да е напълно различен един от друг, така че не са съвсем съвместими в много неща.

Възрастен мъж, преминал през подобна ситуация с предишен партньор, разбира живота по-добре от млад мъж. Опитът има значение във всичко. Сякаш мозъкът се развива и подобрява живота ни.

"През целия живот на човек мозъкът непрекъснато се променя в отговор на това, което научава."

— Ани Мърфи Пол в Oprah Daily

Въпреки че семейството е важно, всяка жена иска да направи повече от това да създаде семейство. Тя иска да има хоби, да има работа или да създаде бизнес. Когато се появи такава възможност и една жена не може да я приеме, това я разстройва.

Последни мисли

Всички жени искат да бъдат щастливи. Има теория, че любовта не познава възрастта. Това е вярно. Можете да намерите много примери за щастливи двойки с голяма разлика във възрастта.

Когато някой им каже, че нещо не е наред, тези жени се чувстват щастливи в семействата си и не се интересуват от мнението на другите.

Това е идеалното време да разберете логиката и психологията зад избора на жените да станат по-добри за младия мъж. Също така е чудесен момент да приемете, че разликата във възрастта е нормално нещо, което всъщност прави една жена щастлива.

Вместо да обвиняваме двойките с разлика във възрастта, това е моментът да се насладите на техните усмивки и истинска любов.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay