4 неща, които трябва да знаете, ако имате само едно дете

Да бъдеш единствено дете има и плюсове и минуси

4 неща, които трябва да знаете, ако имате само едно дете

От една страна получаваш цялото внимание на родителите и не трябва да споделяш играчките си с никого. Но от друга страна често се чувстваш самотен, мислиш, че трябва да си перфектен във всичко, защото няма кой друг да впечатлява родителите ти и цялата негативна енергия на родителите се излива върху теб.

Ако имате само едно дете, ето няколко съвета, които със сигурност ще ви бъдат полезни:

  1. Прекалено много го притискате

    Децата, които нямат брат или сестра, живеят под голямо напрежение. Тъй като имате само едно дете искате то да е отличник, добър спортист, да развива всичките си таланти и т.н. Всичко това идва в повече за едно дете. Покажете му, че се гордеете с него, без значение какво прави.

  2. Приемете факта, че пораства

    Това, че все по-често иска да излиза с приятелите си, да ходи на гости с преспиване и т.н. не означава, че вие не сте важни. Просто всяка възраст идва със своите особености. Не спирайте детето от тези неща.

  3. Детето става независимо, приемете го

    Колкото повече пораства, толкова по-независимо ще става. Може това да ви натъжава, но все по-малко ще има нужда от вас. Това, разбира се, не означава, че няма да се нуждае от присъствието ви, но ще може да се оправя и само. Не спирайте този процес, няма да му направите услуга.

  4. Тези деца имат по-развито въображение

    Когато няма с кого да си играеш, въображението ти става по-голямо, за да можеш да се забавляваш винаги, дори когато си абсолютно сам. Оставете го да бъде странно и необикновено. Това не е лошо, напротив-страхотно е!   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

6 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay