5 начина да разпознаете подлия човек на първа среща

5 начина да разпознаете подлия човек на първа среща
Pexels

В съвременния свят се налага постоянно да общуваме с различни типове хора. Сред тях има много подли и неприятни личности. Психолозите сега ще ни обяснят как бързо и точно да идентифицираме такива хора на първата среща.

Говори само за себе си

Ако нов познат или познат говори само за себе си, за своите проблеми, предпочитания и мисли, това е много лош знак. Най-вероятно става въпрос за неприятен човек, с когото винаги ще трябва да бъдете някой, който не е особено необходим и интересен. Ако някой е много жаден за внимание и се опитва да го получи по всякакъв начин, не очаквайте нищо добро от него.

Критикува

Ако нов човек във вашата среда ви критикува за нещо още от първите минути на общуване, тогава е по-добре да не се срещате отново. Това са изключително подъл тип хора, които винаги са недоволни от всичко и могат сериозно да навредят на психиката и самочувствието ви. Още по-лошо е, ако критикува някого зад гърба му.

Упоритост

Има различни видове постоянство. От това се определя степента на "мерзост" на един човек. Колко далеч отива в тази посока? Ако по всякакъв начин се опитва да докаже на всички около себе си, че е прав, определено няма да може да ви даде нищо добро. Желанието винаги да си прав е признак на манипулатор или присъщ на хората с ниска интелигентност.

Ако прави от мухата слон

Ако човек възприема реалността изкривена, умножавайки всяка ваша дума по сто, бъдете сигурни, че е по-добре да не общувате с него. По този начин токсичният човек се опитва да провокира емоциите ви. Това е грозна манипулация. Например, споделили сте с него, че работите не от 18, а от 23-годишна възраст, защото сте учили в университет. Ако вашият събеседник каже нещо от сорта на: "Пет години ли вися на врата на майка си?", тогава не се колебайте да прекратите всякаква комуникация с него. Всеки, който прави прибързани заключения и извърта ситуацията не във ваша полза, определено може да се нарече опасен и подъл човек.

Неуважение към личното пространство

Ако човек поиска да бъде ваш приятел на първата среща или не си тръгне навреме, това е тревожен сигнал. Например, вие седите с половинката си в кафене и той сяда до вас и започва да съсипва разговора. Това трябва да е сигнал за вас, че е по-добре никога повече да не го виждате.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay