5 признака на токсично поведение при мъжа

5 признака на токсично поведение при мъжа
Canva

В една връзка токсичното поведение може да проявява както мъжът, така и жената. Но днес ще се огледаме именн в силния пол. В следващите примери ще се фокусираме на токсичните признаци в поведението на мъжа във връзка. Ето шест примера, на които да обърнете внимание:

Контролиращо поведение

Мъжът проявява потребност да контролира всичко, което прави партньорката му, включително нейните действия, облик, социални контакти и време. Това може да доведе до ограничаване на нейната свобода и автономия.

Емоционален тормоз

Мъжът използва емоционални манипулации, като винаги се оплаква, критикува, заличава достойнства и използва вина, за да постигне контрол или да наложи своята воля.

Физическо или вербално насилие

Мъжът проявява агресия или насилие към партньорката си чрез физически контакт, заплахи или унижения. Това е неприемливо поведение и изисква незабавна помощ и защита.

Презрително поведение

Мъжът демонстрира презрение към партньорката си, пренебрегва и унижава я, изразява се критично постоянно и подценява нейните нужди и мнения.

Лъжи

Мъжът лъже партньорката си без основание, крие важна информация или използва неверни факти с цел да я контролира или да избегне отговорност.

Изолация

Мъжът активно изолира партньорката си от приятелите и семейството ѝ, използвайки манипулации и заплахи, за да я задържи само за себе си. Това има за цел да я контролира и да намали нейната подкрепа и подпомагане от други хора.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay