7 неочаквани факти за любовта, които учените разкриха през последните години

7 неочаквани факти за любовта, които учените разкриха през последните години

Учените, в стремежа си да намерят отговори на всички въпроси, свързани с любовта, стигнаха до наистина изненадващи изводи. Общите митове са развенчани и ние трябва да приемаме и използваме все повече и повече нови данни за отношенията. Понякога съветите на учените са наистина полезни и ни помагат да намерим любов или да спасим отношенията си от разпадане.

1. Всичко зависи от първата целувка 

Проучване, проведено от Университета в Оксфорд, разкри, че първата целувка може да се използва за оценка на човека. По правило целувките се считат за много важни, когато става въпрос за дългосрочни взаимоотношения (особено за жените).
Резултатите показват, че основната функция на целувките е да повиши нивото на възбуда, всъщност е погрешна.

2. Хората, които живеят заедно повече от 25 години, развиват подобни черти на лицето

Учените от университета в Мичиган са изучавали сближаването във външния вид на съпрузите. Резултатите показват, че след 25 години заедно се наблюдава увеличение на привидните прилики. Нещо повече, тази външна прилика се свързва с по-голямо щастие в семейството.

Предполага се, че емоционалните процеси произвеждат съдови промени, които се регулират от лицевата мускулатура.

3. Възрастта, на която сте, когато се случи първият сексуален контакт, предсказва романтичните резултати в бъдеще

Учените от Тексаския университет в Остин са стигнали до извода, че тези, които са имали първия си сексуален контакт след 19-годишна възраст, са по-склонни да имат по-щастливи романтични отношения в зряла възраст. Освен това няма вероятност те да се оженят рано и като цяло ще имат по-малко сексуални партньори през целия си живот.
Тези хора по-надеждни за дългосрочни взаимоотношения. Експериментът показа, че те се справят по-добре с конфликтите и показват на партньорите си повече любов и привързаност.

4. Романтичните филми помагат на партньорите да спасят брака си

Ново тригодишно проучване показва, че рискът от развод намалява, ако съпрузите гледат романтични филми и ги обсъждат. След като гледат тези филми, и двамата партньори по-добре разбират какво правят правилно и грешно в отношенията си. По този начин има по-малко конфликти и недоразумения.

5. Снимка на любимия човек намалява болката

Ново проучване показва, че само гледането на снимка на любимия човек може да помогне за намаляване на болката. По същия начин помага и държането или докосването на ръката на любим човек. Проучването включваше жени, които са били в добри взаимоотношения с приятелите си поне 6 месеца. По време на експеримента те съобщават за нивата на болката си, докато гледат снимки на своите гаджета, непознати и стол.
Снимките на партньорите наистина помогнаха на жените да издържат на болката. Често мислим, че социалната подкрепа трябва да бъде изразена чрез действие или с помощта на думи. Но експериментът доказва, че дори една снимка може да има голямо влияние.

6. Мъжете с по-висок коефициент на интелигентност са по-малко склонни да изневеряват на партньорите си

Учените от университета в Сейнт Луис са установили, че мъжете с по-висок коефициент на интелигентност са по-малко склонни да изневеряват на партньорите си. Авторите са анализирали резултатите от анкети, включващи хиляди възрастни и тийнейджъри и разкрили, че по-умните мъже ценят моногамията.
Що се отнася до жените, нивото на коефициента на интелигентност не е оказало никакво влияние върху тяхната вярност.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay