7 неща, които не бива да съхранявате в колата си

7 неща, които не бива да съхранявате в колата си
Pexels

За повечето хора колата е почти като продължение на дома, така че не е изненада, че много хора използват колите си и като склад. И въпреки че е умно да съхранявате някои неща в колата си като допълнително облекло и чифт удобни обувки – това не е най-доброто място да държите всичко. Ето седем неща, които не трябва да съхранявате в колата си:

Пластмасови бутилки за вода

Важно е да пием достатъчно вода. Така че наличието на шишета с вода в колата звучи като доста добра идея. Само че не е. Според проучване от 2014 г., когато пластмасата е изложена на топлина, тя може да се разпадне, причинявайки изтичане на химикали във вашата вода. Освен това горещата вода не е особено вкусна. Вместо да мъкнете купчина пластмасови бутилки, носете алуминиева бутилка (или две) със себе си. Изберете бутилка, предназначена да поддържа течностите студени. Бутилките за многократна употреба също в крайна сметка ви спестяват пари в дългосрочен план.

Храна

Дори ако храната е в кутии, тя може да се развали, ако стои в кола дълго време. 

Ако все пак съхранявате храна за спешни случаи в колата, дръжте я в твърд контейнер за съхранение, за да възпрете вредителите и редовно заменяйте храната с нова.

Електроника

Топлината и електрониката са лоша комбинация. Кола, паркирана на пряка слънчева светлина, може да достигне доста високи градуси, а повечето устройства не могат да работят на високи температури. Така че е лоша идея да съхранявате тези предмети в колата си, когато не се използват. Независимо от марката, не искате да намалите живота на вашите скъпи устройства. Електрониката в полезрението също прави колата ви мишена за кражба.

Аерозолни опаковки

Понякога използваме колата си за бърза корекция на косата. Така че, макар да се изкушавате да скриете малка опаковка сух шампоан в жабката си, това е лоша идея. Високите температури могат да причинят експлозия на аерозолни опаковки, което може да бъде опасно.

Дрехи и вещи, приготвени за даряване

Всички онези неща, които сте изхвърлили от дома си и планирате да дарите, не трябва да стоят в колата ви, докато най-накрая не намерите време да ги оставите. Обикновено след като разчистят нещата, хората съхраняват даренията в колата си с намерението да ги оставят. Въпреки това те често се движат с тях седмици или месеци. Вместо да използвате пространството в багажника си за неопределено време, сложете тези неща в колата чак когато тръгнете да ги носите на определеното място.

Поща

Въпреки че не звучи като сериозен проблем, колата ви не е най-доброто място за съхранение на поща. Макар че е изкушаващо да вземете и прегледате пощата си, докато се отдръпвате от алеята си, не трябва да внасяте тази поща вътре! По този начин можете да загубите важни документи и писма.

Носени дрехи за тренировки

Може да бързате да се приберете вкъщи след кардио сесия във фитнеса, но е лоша идея да оставите чантата си за фитнес в колата, защото има вероятност да забравите за нея. Добавете малко топлина и преди да се усетите, цялата ви кола ще ухае на чорапите ви. Освен това оставянето на потта да остане върху дрехите ви може да доведе до появата на петна.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay