8 “странични ефекта” на влюбването, които всички сме изпитвали

Ето някои от най-разпространените симптоми на влюбването

8 “странични ефекта” на влюбването, които всички сме изпитвали

Когато се влюбите, тези дълбоки и интензивни чувства могат да окажат влияние както върху тялото ви, така и върху ума ви. Всички добре познаваме онова странно състояние на влюбените хора, в което те сякаш не стъпват по земята, пърхат с крилца и една глуповата усмивка не слиза от лицата им.

От любов можем да оглупеем и ослепеем - само временно, разбира се. Тя променя начина, по който работи мозъка ни, променя начина, по който усещаме тялото си, променя начина, по който виждаме света. Любовта е прекрасно чувство, но като всяко нещо има и своите странични ефекти - кога приятни, кога не чак толкова. Ето кои са те!

1. Пеперуди в стомаха си
Когато погледнете към вашия човек всичко отвътре започва да ви трепти и се чувствате сякаш летите из облаците.

2. Щастието е неограничено
Най-очевидният "страничен ефект” - когато сте с правилния човек се чувствате по-щастливи от всякога.

3. Временно заслепяване
Когато сме влюбени често оставаме слепи за недостатъците на половинката. Хубавото е, че след време излизаме от този унес.

4. Учестен пулс
Когато видим човека, в който сме влюбени, сърцето ни започва да бие по-бързо и това е така, защото сме наистина въодушевени от гледката!

5. Разширени зеници
Зениците ни се разширяват, когато видим нашия човек. Доказано е научно, че става така, защото просто тялото ни действа така, когато видим нещо привлекателно.

6. Загуба или качване на тегло
Понякога любовта ни кара да губим апетита си, а понякога ни кара да бъдем по-спокойни и съответно да се храним по-добре.

7. Проблеми с концентрацията
Винаги имаме проблеми с концетрацията и ежедневните задачи, когато сме влюбени. Мислим само за нашия възлюбен и искаме да сме с него, вместо да вършим онова, което трябва.

8. Инсомния
Ако се вълнувате са предстоящата ви среща на следващия ден, то със сигурност ще имате проблеми със съня. Любовта ни кара да не желаем да спим, защото реалността най-сетне е по-хубава от сънищата.

Aко тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay