Анджелина Джоли и най-скъпата жена в живота й

Когато красотата и талантът са наследство...

Анджелина с майка си
Анджелина с майка си

Ако сте се питали откъде например Анджелина Джоли е "почерпила" своята хубост, отговорът е повече от очевиден.

 

Майка й Марчелин Бертран, която почина през 2007 година, също бе актриса, а по-късно през живота си – режисьор на документални филми. Усилено се е занимавала и с благотворителност.

Марчелин среща Джон Войт в началото на 70-те и двамата бързо се женят. Бракът им не продължава дълго, но от него се раждат две много красиви същества – Анджелина и брат й Джеймс Хейвън. Джеймс е първородното дете на двойката. Анджелина го нарича Джейми.

 

Счита се, че причина за раздялата между родителите им е изневярата на актьора с колежка на снимачната площадка на филма "Завръщане у дома", който му носи Оскар за главна мъжка роля. Двойката се развежда две години по късно през 1978 г. В същата година Бертран среща документалния кинематографист Бил Дей. Двамата живеят 12 години в Ню Йорк и Бевърли Хилс. След раздялата им през 1993 г. Бертран се отдава на документалното кино. Тя е изпълнителен продуцент на множество документални филми.

 

Марчелин Бертран е изучавала актьорско майсторство в школата на Лий Сртасбърг, а години по-късно нейната дъщеря Анджелина Джоли също последва примера й. Според Анджелина, Марчелин Бертран е изоставила кариерата на актриса за да се посвети на отглеждането на двете си деца.

Анджелина много пъти е споделяла, че дължи любовта си към киното не на баща си, който е носител на Оскар, а именно на майка си. Най-желаната жена на света винаги е показвала признателност и любов към нея.

За разлика от много други звездни майки, Марчелин никога не се е "бутала" в прожекторите и, изглежда, наистина е била една много приятна и красива жена.


"Майка ми беше католичка и също дете на 60-те.Тя престана да ходи на изповеди, защото беше правила секс преди брака си. За мен тя е символ на това, което трябва да бъде религията. Никога не поучаваше. Ако не харесваше нещата, никога просто не се примиряваше. Въпреки че бях взела причастие, тя никога не ме караше насила да ходя в църквата." "През всичките тези години тя се виждаше с всичките ми деца, помагаше ми да бъда майка, помогна за развитието ми като жена и ме научи как се умира". "Осъзнавах това, докато растях. Обожавах я. И я обичах. Но със смъртта си тя ми напомни за това, което наистина е важно. И най-странното - да се съхраниш за тези малки хора, които отглеждаш."

 


63 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 11.05.2011|16:50
Анджелина наистина много прилича на майка си, която е също толкова красива, колкото и самата нея. Много е хубаво това, че са били толкова близки и винаги са разчитали една на друга. Анджелина е научила много важни неща от нея и всичко ще предаде на своите деца, защото е добър човек, и го показва постоянно.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay