Бъдете честни на първа среща

Бъдете честни на първа среща

Наша естествена реакция е, когато срещнем някого, който ни привлича, да се опитаме да му угодим – и ние естествено предполагаме, че най-добрият начин, по който можем да направим това, е да показваме многократно колко сме съгласни с техните възгледи и избори по всички въпроси. 

Може да не заявяваме преки лъжи, но ще разтеглим и ще огънем истината до нейните граници, така че да създадем впечатление, че си допадаме напълно. И след време, продължителният, интимен контакт, ще разкрие мащаба на нашите погрешни очаквания. В тази поредица от разочароващи етапи, всеки от партньорите ще остане натъжен, разочарован и шокиран да открие с кого има връзка. Ще има обвинения, пререкания и крехки помирения, докато в крайна сметка една или друга страна не стигне до мрачно, но все пак изненадващо заключение, че никога не сте били съвместими.

Или пък може да не се стигне до там, защото ще се примирите, че ви очаква живот, в който никога няма да правите секса, който искате, че няма да отидете на концерт на любим изпълнител. Или по-лошо – ще преследвате нуждите, които сте се престрували, че нямате. Докато в един момент тайният ви живот не излезе наяве.

Няма нужда да бъдете нагли или взискателни. Няма изискване да си паснете или дори да продължите срещата, ако не желаете. Някои ще избягат и в това няма нищо лошо. Трябва да приемете, че не сте перфектни, но и партньорът ви не е. Бъдете честни. Тогава вашата откровеност ще ви въоръжи с правото да поискате и от другия да се разкрие с подобна местност.

Трябва да знаете, че бляскавата повърхност не е истинската картина. Ще имате по-опростени взаимоотношения, когато можете да се осмелите да разкриете и приспособите сложните си личности. Бъдете директни, но не до болка. Директността в крайна сметка е механизъм на двама души да ускорят времето напред и да си спестят агонията в процеса. Ние сме човешки същества, а да бъдеш човек е сложно. Нужно е да се примирите както със своите странности, така и с тези на партньора.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay