Да се омъжите за забавление

Сватбата или не – това е въпросът...

Да се омъжите за забавление

Тенденция е в днешното общество жените все по-често да пренебрегват брака в името на кариерата, привилегията да се наричат свободни или просто защото го считат за отживелица. С две думи... бракът не е това, което беше.

 

Аз лично винаги съм се чудила какво им харесва на малките момиченца в бялата рокля, защо искат още на 5 годинки да нахлузят обувките на майка си, защо си играят на готвачки, кукли "Барби" и на сватба. Правят го, защото следват модели.

 

Но, нека да продължа за сватбата. Според общоприетото схващане, жената е тази, която иска да се омъжи, да застане пред олтара в целия си блясък, с нещо старо, нещо синьо и нещо назаем... или както гласеше "законът" - да каже заветното "ДА" и да институционализира своята любов пред всичките си роднини, приятели и други присъстващи, дори да не познава 50% от тях. После спокойно да заживее с благоверния си "докато смъртта ги раздели".

 

Добре, но този сценарий доста се изтърка. Хората днес се женят по съвсем тривиални причини: защото жената вече е забременяла, защото жената иска да измъкне пари от мъжа, защото мъжът иска да измъкне пари от жената, за да не ги одумват хората, че живеят без брак и т.н. и т.н. Има разбира се и двойки, които се женят, защото се обичат... поне първите пет години.

 

Скоро обаче, разбрах историята на една жена, която има друга причина да сключи брак – забавлението. Няма да назовавам имена и националност, те нямат толкова голямо значение. Тази жена има вече два брака и два развода зад гърба си. Не говори със съжаление за бившите си съпрузи, дори напротив. И въпреки неуспеха на двете си женитби, в момента тя приключва втория си развод и се готви да каже "ДА" за трети път. Понякога третият опит е най-успешен. Тя не е сигурна, че това ще бъде последният ѝ брак, но и не крие причината да се жени отново и отново. А причината, както самата тя я определя е "Просто ми харесва партито, церемонията и цялото вълнение покрай сватбата".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay