Да целуна момче ли?! Това е толкова гнусно!

Попитахме децата за отношенията им с противоположния пол и както винаги, те успяха да ни разсмеят от сърце

Да целуна момче ли?! Това е толкова гнусно!

Когато на човек му е тъжно, достатъчно е да си поговори с едно дете на философски теми - гарантирано е, че това за нула време ще го накара да се усмихва и външно, и вътрешно. Днес ние не се чувстваме тъжни, но все пак решихме да се възползваме от същата терапия, за да си осигурим достатъчно количество усмивки по случай Деня на детето. Какво, като уж вече отдавна сме възрастни? И ние искаме да се позабавляваме на 1-ви юни!

А темата, която избрахме за дискусията си с малчуганите, определено предвещаваше, че ще чуем доста забавни неща. Преди време ги попитахме: Какво е любов? Тогава дечицата ни зарадваха с изключително красиви и вдъхновяващи отговори (можете да прекарате няколко приятни минути, като си ги припомните тук). Заподозряхме обаче, че ако не им задаваме въпроса така абстрактно, ако ги попитаме за собствените им отношения с противоположния пол, изказванията далеч няма да бъдат толкова категорично положителни.

Стана ни любопитно, какво ли ще ни кажат, ако този път питанките бъдат конкретни: Имаш ли си гадже? Какво мислиш за целувките? Искаш ли да се ожениш, когато пораснеш? Зададохме дръзките си въпроси и ето какво се получи...

Най-забавните коментари по темата дойдоха от Цветан, който е на 10 години и има стройно изградена теория какво им куца на жените:

"Всичко ме дразни в момичетата и не мога да кажа, че има нещо хубаво в тях. Изключение прави единствено Теодора, но тя е повече момче, защото може да рита топка и е капитан на футболния ни отбор. Дразнят ме, защото бягат от час и ходят да си пазаруват ягоди по пазара като някакви пенсионерки. После им се разминава с леко нахокване от класната, докато ако аз и приятелите ми бяхме направили същото, със сигурност щяхме да свършим в дирекцията... Но на момичетата вечно им се разминава, а ние сме виновни за всичко! Затова ме дразнят, освен че са глупави - вълнуват се като дават "Цар лъв", можеш ли да си представиш?! От по-дебеличките щеше да има полза - щяха да бъдат резервни вратари, защото заемат половината, а някои дори цялата врата, но са толкова бавни, че не ги пускаме да играят. Абе, дразнят ме!"

Аха! Ето го доказателството, че разпределението към Марс и Венера не се извършва чак, когато "пораснем" и започнем сериозно да се опитваме да установим поносими отношения с противоположния пол. Мъжете и жените са си създадени, за да бъдат различни. И добре, че е така - иначе нямаше да е толкова интересно!

Да целуна момче ли?! Това е толкова гнусно!
Второто детенце, с което си поговорихме, е малкият Антоан. Той е само на 2 годинки и половина, но разсъждава поне като за четиригодишен:

- Дразнят ли те момичетата?
- Да.
- Защо?
- Защото аз съм голям, а те - малки.
- А какво ти харесва в тях?
- Красиви са.
- Ще се ожениш ли някой ден?
- Да.
- Каква искаш да бъде жена ти?
- Умна и добричка, ама много, много добричка!
- Имаш ли си гадже?
- Да, Наталка ми е гадже.
- Обичаш ли я?
- Да.
- Какво правите заедно?
- Ми... Разхождаме се и много други неща.
- А целувате ли се?
- Да. 
- По бузката или по устата?
- По устата, ма и по бузката, де...
- Когато не сте се виждали дълго време, какво е първото нещо, което я питаш?
- Къде ходиш без мен???
- А след това какво правиш?
- Прегръщам я и я целувам.

Таткото ни разказа, че когато Тони е бил все още едва на няколко месеца, са се запознали с родителите на Наталка и са започнали да излизат в една компания. Малчуганите са се влюбили от пръв поглед и са станали неразделни. Жалко, че и тази сладка любов ще приключи - след няколко месеца семейството на Наталка заминава да живее в чужбина...

За съжаление, не успяхме да се запознаем със самата Наталка, но пък разбрахме и момичешката гледна точка от четири други сладуранки. Ето какво казаха те за отношенията си с момчетата:

11-годишната Лили си има гадже от 6 дни и го обича. Какво правят заедно? Те също се разхождат. "А целувате ли се? - Малко." Идентичен отговор получихме и на въпроса дали я дразнят момчетата. Дразнят я малко. "Защото се държат гадно!" Но все пак ги харесва, защото са красиви.

8-годишната Йоана също е "обвързана". Обича ли своето момче? "Много малко." Целуват се по устата. Нея я е гнус, но му дава, понеже го обича. Дразни се на момчетата, защото "са много нахални и винаги искат да се целуват". А ги харесва и обича, защото "са силни и те правят бебетата".

Темата за бебетата изникна и в разговора ни с Али, която е само на шест. Тя обмисли внимателно дали би целунала момче, но отговорът ѝ беше "Не!". За сметка на това обаче, някой ден възнамерява да каже "Да!" пред олтара - иска да се омъжи, защото иска да има деца. На перспективата да има деца и без да се омъжва, малката отговаря така: "А-а-а, искам да съм булка!" Бъдещият младоженец "трябва да е хубав". Разбира се! Всъщност, Али и сега си има гадже. Харесва го, "защото е хубав", но не правят кой знае какво заедно, защото "той си играе само с момчетата".

Мария е с година по-голяма от Али и бе още по-категорична относно целувките: "Това е ужасно гнусно!". За разлика от вече споменатата малка Наталка, тя все още не си е имала гадже - може би ако познаваше някой като Антоан, нямаше да е така негативно настроена. Момчетата я дразнят. "Защо? - Не знам... Май ме харесват." А тя харесва ли нещо в тях? "Ми... физиономията!"

Надяваме се, че сме разведрили вашите физиономии с този свеж материал и ви желаем прекрасен Ден на детето!

Ако се чувствате уютно в царството на Jenite.bg и искате да четете още от нас по темите за любовта, децата, отношенията между хората и какво ли още не, можете да се присъедините към нашата страница във Facebook.

27 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



8
Не е посочен 03.06.2013|13:42
Много са сладки и откровени малките.
7
Не е посочен 03.06.2013|12:37
Много от малки сте тръгнали децата да ги разпитаве за тези неща, ми се струва.
6
Не е посочен 03.06.2013|11:47
сладури! ако знаят само какво ги чака :))))
5
Не е посочен 03.06.2013|11:43
децата с ауникални просто :) наситина са много забавни
4
Не е посочен 03.06.2013|11:28
Забавни дечица, оправиха ми настроението с тези техни откровени отговори.
3
Не е посочен 01.06.2013|18:26
Колко са сладки и как обясняват интересно за своите първи любовни трепети.
2
Не е посочен 01.06.2013|17:48
Малките са такива сладури, много са интересни, тъй като имат свой отговор и теория за всичко.
1
Не е посочен 01.06.2013|16:45
Децата дават най-непосредствените и искрени отговори, тъй като за разлика от нас са необременени с разни глупости и ежедневни простотии.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay