Една на всеки 3 жени няма да излезе от къщата си без грим

Живот без грим – кошмар

Животът е постоянна борба. Понякога никак не е лесен. Поради тази причина не би трябвало да се учудваме като чуем, че една на всеки три жени няма да излезе от къщата без да сложи грим на лицето си. Това е факт потвърден от проучване, цитирано от dailymail.co.uk

 

Повечето жени не се чувстват достатъчно уверени с външния си вид, ако не са сложили обичайния си макиаж. Всъщност шест на всеки десет жени носят грим всеки ден, независимо с какво е зает денят им, с кого ще се виждат или какво ще правят. Една на всеки три си слага "маска", дори когато ходи до магазина.

 

Проучването проведено сред 3000 жени твърди, че 10% от тях си лягат с грим, само и само приятелят им да не ги види в естествен вид.

 

За повечето жени взели участие в проучването слагането на грим е много важна чат от деня. Мисълта да бъдат видени от някого без грим ги ужасява. Макияжът повишава самочувствието им, защото благодарение на него крият пъпки, кожни дефекти, от които се притесняват, особено в присъствието на мъж.

 

Благодарение на хубав грим, може да подчертаем най-добрите си черти и да прикрием не чак толкова хубавите.

 

Проучването е разкрило, че средностатистическата жена чака средно по два месеца и половина преди да се покаже пред приятеля си без грим. Голяма част от тях са убедени, че ако не са били с грим в деня, в който са се запознали с настоящия си приятел, той едва ли би им обърнал внимание.

 

14 % от тях предпочитат да станат половин час преди половинката си, за да си сложат "лицето". Шест от десет не биха отишли на работа без грим, като 23% от тях смятат, че ако са натурални никога няма да получат повишение.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay