Еманципация в крайна фаза

Дами канят

Еманципация в крайна фаза

Почти всяка жена мечтае за деня, в който един специален човек ще падне на колене, ще я погледне влюбено в очите и ще зададе ВЪПРОСА: "Ще се омъжиш ли за мен?".

Въпреки това в днешно време модерните, работещи, печелещи пари майки може и да сметнат тази концепция за малко старомодна. Нима "Свободното движение на жените" стига толкова далеч, че вече може сами да си предложим нашата собствена версия на "... и заживели щастливо за цял живот"?

Една от първичните реакции, които предизвика повдигането на тази тема обикновено е: "В никакъв случай", но разбира се преди да се правят заключения, трябва да се направи и малко проучване.

Под проучване разбирайте – свободни и неангажиращи разговори с хора от различни социални групи, професии, години и разбира се - пол.

Да ви предупредим от сега, нямаме конкретен отговор, но успяхме да си извоюваме няколко ценни аргумента "за" и "против" идеята.

Традиционалистите казаха "Няма начин!".


Мнението на представители от тази група може да се обобщи в едно изречение: "Когато отнемеш предложението за брак от мъжа, сякаш отрязваш неговата възможност да направи теб, жената, най-щастливата на света. Изземаш му функциите."

В крайна сметка всичко опира до осъзнаването на стойността на половинката ни. Да, може и да успеете да заведете някой красавец до олтара, но има вероятност той винаги да се чуди дали не е можел да намери нещо по-добро. Ако нещо е прекалено лесно достъпно, за съжаление не винаги е достатъчно ценено.

Да оставиш мъжът да води означава да се освободиш от себе си или да приемеш, че той има повече власт във вашата връзка. Всичко опира до това – да позволиш на човека, който обичаш да направи голям жест за теб.


Има нещо грандиозно в ритуала – мъж предлага такава обвързаност на жена. И в крайна сметка жените са тези с върховната власт – да кажат "да" или "не".

Има истина в това, че докато общество продължава да се развива с такава скорост, идеята жени да предлагат на мъже може да се стане психологично и социално по-приемлива.

Умерените казват " Вие го правите всеки ден."


Някои хората смятат, че жените "предлагат" на мъжете всеки ден, но предложението не е в обичайния вид, а е под формата на "ултиматум". Реалността е, че жените инициират поне над 50% от разговори като: "Колко дълго ще продължи нашата връзка?". Реално погледнато това дава на мъжа информацията, от която се нуждае, за да е сигурен, че когато ви предложи, вие със сигурност ще кажете - "да".

Разбира се, трябва да знаете, че такъв тип разговори не се повдигат с лека ръка и не бива да се подхожда към тях несериозно. И все пак ако вие сте около или над 30 или във възраст, в която се чувствате готова и имате връзка повече от 6 месеца – няма нищо срамно, ненормално и лошо да искате да повдигнете подобен разговор.

Огромна част от сериозните промени в някои връзки – и хубави и лоши, са в резултат на постоянното ръчкане, подтикване, предизвикване и поставяне на рамки от страна на жените.

Ако една жена иска да коленичи и да отправи предложение – нека, но трябва да е уверена и да има смелост да направи нещата докрай.

Относно това дали жени да предлагат на мъже някога ще стане нещо обичайно и нормално - едва ли. Когато достигнем момента с противозачатъчните за мъже, ще си говорим за предложения от жени.

Прогресивните казват: " Правете го... Селективно."


Някога, преди много години, когато сме били управлявани от царе и други синьокръвни особи, мъжете винаги са предприемали сериозните стъпки и са били движещата сила в този тип взаимоотношения. Сега обаче сме 2011 година и светът доста се е развил. Ако един мъж може да понесе такава самоувереност у жената до себе – супер, жените имат зелена светлина. Тичайте за пръстени, дами!


Естествено, такъв тип находчиво мислене у една жена предполага особен тип мъж. Ако приятелят ви е традиционалист, деликатен намек за брак може би е по-добрия вариант от директното предложение с халка в ръка...

Освен това трябва да сте 100% убедени, че той ще каже "да". За някои жени това означава да поемат живота си в свои ръце и да бъдат господари на съдбата си. Счита се, че би трябвало вие да сте най-важен за себе си и решенията ви да се обуславят от това от какво вие имате нужда, за да бъдете щастливи. Ако това означава брак, няма нищо лошо да преследвате тази идея.

Ако решите да предприемете тази смела стъпка, не забравяйте, че предложението, което ще отправите не трябва да отговаря на вашите очаквания и мечти. Трябва да го направите така, че да му хареса на него и да не го засрамите.

В крайна сметка някои мъже понякога имат нужда от силен ритник... някъде. За да се събудят.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay