Защо бебетата, родени през август, са специални?

Защо бебетата, родени през август, са специални?
Pexels

Преживяваме доста горещо лято, но никой не усеща жегата толкова силно, колкото майките с термин през август.

Терминът през август със сигурност има своите предизвикателства, но има и много положителни страни. Бебетата, родени през август са обречени да бъдат слънчеви като времето през този месец!

Ето защо бебетата, родени през август, са толкова специални:

1. Те са големи при раждането

Статистически погледнато, летните бебета имат по-високо тегло при раждане от децата, които се появяват на бял свят през останалите три сезона. По-високото тегло при раждане е свързано с положителни резултати както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, така че това наистина е нещо добро, бъдещи мами!

2. Обикновено са високи в зряла възраст

Същото проучване, което установява, че летните бебета се раждат големи, също предполага, че те растат и стават по-високи от своите връстници като възрастни. Изследването предполага, че има връзка между експозицията на витамин Д, която получават бременните майки, и височината на бебето. 

3. По-малко вероятно е да развият биполярно разстройство

Бебетата, родени през август (както и родените през септември), са по-малко предразположени към биполярно разстройство, според проучване от 2012 г., публикувано в списание PLOS One. Отново се смята, че пренаталният витамин Д е фактор, но изследователите все още не знаят точно защо децата, родени през август и септември, имат по-ниски нива на това заболяване, просто е така.

4. Късметлии са

Проучване от 2005 г. установява, че хората, родени между март и август, са по-склонни да се смятат за "късметлии" в сравнение с тези, родени между септември и февруари. Само 44,9% от родените през есента и зимата хора съобщават, че се чувстват късметлии, докато 47,9% от бебетата през пролетта и лятото смятат, че късметът е на тяхна страна.

5. По-позитивни са 

Това може да се дължи на факта, че хипертимният темперамент (склонността към положително, оптимистично отношение) е свързан с пролетните и летните рождени дати. Несъмнено летните бебета са по-позитивни!

6. Те ще бъдат най-малките (или най-големите) в класа

Има много изследвания за академичния успех на родените през август бебета. Голяма част от тях сочат недостатъците, с които се сблъскват родените през август деца, когато влязат в класната стая, но решенията, които родителите вземат за отделните деца, могат да имат голямо значение.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay