Как да помогнете на някого, който иска да се освободи от стреса

Как да помогнете на някого, който иска да се освободи от стреса

За да помогнете на член на семейството, партньор или приятел, който преживява тежко време, може да се озовете пред вратата му с любимото му ястие или десерт в ръце. Също така бихте предприели добра стъпка, ако го помолите да се разходи с вас, за да подишате малко въздух и да поговорите за проблеми. 

Но ако търсите други начини да покажете загрижеността си или ако случайно сте на километри разстояние, бърз текст, пълен с любящи и успокояващи думи, може да свърши работа. Ето някои съобщения, които можете да изпратите на някой, който се стресира за нещо.

"Аз съм тук за теб денем и нощем, без значение за какво!"

Ако този човек в живота ви се нуждае от допълнително внимание точно сега, това е текстът, който ще му помогне да се чувства комфортно. Това е много просто, утвърждаващо напомняне, че човекът е в ума ви и че сте на разположение да слушате и да предлагате подкрепа. Това може да дойде като огромно облекчение за някой, който е засмукан в стресови времена.

"Искам да помогна. Нека разбера от какво се нуждаеш!"

Съобщението ви не трябва да има дълги изречения или сложни думи. Бъдете опростени и кажете на вашия човек, че искате да му помогнете и той може да ви каже какво трябва да направите. Било то пица или сладолед или просто да се появи на прага му, вашият приятел трябва да знае, че сте там, за да помогнете.

"Добре е да си вземеш почивка!"

Не боли да напомняте на стресиран човек, че е напълно в реда на нещата да намали темпото, да си почине и да поставите себе си на първо място. Хората, които са стресирани, обикновено се жертват физически и емоционално. Вашите думи им дава разрешение да си вземат почивка, когато най-малко мислят за това.

"Гордея се с теб!"

Тези думи притежават много повече сила, отколкото си мислите. Справянето със стреса отнема много енергия и така можете да кажете на вашия човек, че сте добре наясно какво преживява и че се гордеете с него

"Кажете ми, когато си готов да говорите."

Ако някой е поставен под стрес, най-малко би му се искала да говори с хора. Така че, ако е минало известно време и не сте се чували отдавна, напишете му, че сте готови да поговорите, когато той прецени, че е редно. По този начин човекът ще разбере, че сте там, за да се почувства той по-добре.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay