Как да спрете да мислите за бившия

Как да спрете да мислите за бившия

Преодоляването на раздяла е задача, която сякаш е пълно предизвикателство. Ситуацията се влошава, когато разберете, че бившият вече има друга връзка, докато вие все още не сте преодолели чувствата си към него. Той ви липсва постоянно, но вече сте решили, че е време да продължите напред, но да го забравите е трудно. 

Ето какво да направите, за да преодолеете болката от разбитото сърце:

Понякога сърцето ви се нуждае от повече време, за да приеме онова, което умът ви вече знае. Ако непрекъснато мислите за бившия си, това означава, че все още не сте го преодолели. Това не означава, че все още сте влюбени в него, но означава, че имате нужда от повече време, за да превъзмогнете раздялата. Макар и в момента да не можете да се примирите с факта, че бившият ви вече има нова любов, всичко ще се нареди. Първо, трябва да приемете това, което е – независимо дали ви харесва или не, човекът, когото някога сте обичали, вече не е част от живота ви.

Освободете се от това, което беше - преодоляването на миналото ви няма да се случи за една нощ, но поне трябва да положите усилия за това. Не продължавайте да повтаряте едни и същи сценарии отново и отново в главата си. Имайте вяра в това, което ще бъде - обърнете се към бъдещето. Съсредоточете се върху плановете и целите си и скоро ще видите разлика. Имайте вяра, че един ден цялата тази болка ще бъде зад вас.

След като приемете това, което трябва да се приеме, трябва да започнете да се изправяте пред страховете си. Приемете факта, че бившият ви е продължил. Това ще разбие сърцето ви, но също така ще изцели болката ви. Променете самосъзнанието си, за да промените ситуацията. Самосъзнанието е свързано с това да бъдете напълно осъзнати по всяко време. Да бъдеш по-добър от всеки друг, да контролираш своите чувства и мисли. Това няма да ви помогне да игнорирате мислите, които не харесвате, но поне ще сте наясно с всичко, което се случва в душата ви.

Реалността около вас е отговорна за вашите възприятия. Умът ви има силата да създаде вашия свят и ако продължавате да мислите за бившия си, опитвайки се да разберете как да спрете да мислите за него и новата му половинка, раздялата и скръбта ще започнат да ви определят. В този момент трябва да започнете да променяте мислите си.

Вашето минало се нарича минало с причина. Бившият ви е решил да се раздели с вас и е време да премахнете този човек от живота си завинаги. Прекъснете всички връзки, спрете да го дебнете в социалните медии, спрете да говорите с хората, с които е приятел, живейте в момента, бъдете по-осъзнати.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay